Said Nursi'nin Şeyh Said'e yazdığı mektup mahkeme dosyasında

Said Nursi'nin Şeyh Said'e yazdığı mektup mahkeme dosyasında

Said Nursi Hazretlerinin Şeyh Said'e gönderdiği cevabi mektup nerede?

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, Said Nursi Hazretlerinin Şeyh Said'e gönderdiği cevabi mektubun Diyarbekir İstiklal Mahkemesi dosyalarında olduğunu söyledi.
 
Derin tarih dergisinin Mart sayısında Nurettin Ceylan'a konuşan Badıllı ağabey, hadisenin Kürtçülük ve bölücülükle ilgili olmadığını, Şeyh Said'in Said Nursi'ye kendisine destek olması için mektup gönderdiğini Said Nursi'nin hadiseyi engellemek istediğini söyledi.
 
Röportajdaki ilgili soru ve cevap şöyle:
 
Peki Bediüzzaman'm yazdığı mektubun muhtevası biliniyor mu? Mektubun orijinali mevcut mudur? 
 
Mektubun nerede olduğu hakkında Yüzbaşı Mehmet Kayalar bana, "Üstadın Şeyh Said'e yazdığı mektup, bilâhare Şeyh Said esir alındığında üzerinde bulunmuş ve Diyarbekir İstiklal Mahkemesi dosyalarına konulmuştur. Mektup halen İstiklal Mahkemesi dosyalarının içinde, Şeyh Said'in dosyasında mevcuttur" demişti. 
 
Diyarbekir İstiklâl Mahkemesi dosyalarının şu an nerede olduğunu bilmiyoruz. Keşke mümkün olsaydı da Üstad'ın mezkûr mektubunu ele geçirip öz metnini alıp neşredebilseydik. İnşaallah bir gün buna da muvaffak oluruz. 
 
Bediüzzaman Hazretleri Şeyh Said'e hakikat olarak cevabî bir mektup yazmıştır. Ve Müslüman evlâdlarının kanını dökecek öylesi bir harekete katılmasının mümkün olmadığını yazdığı kesindir. Ayrıca Şeyh Said'e başlattığı veya başlatmak istediği hareketten vazgeçmesini de tavsiye etmiştir. Ama dediğimiz gibi o mektubun öz metni mevcut olmadığından kelimesi kelimesine neydi, nasıldı, bilememekteyiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum