Said Nursi’nin ‘müsbet hareketi’ fitne karşısında antibiyotiktir

Said Nursi’nin ‘müsbet hareketi’ fitne karşısında antibiyotiktir

Ürdünlü Dr. Mamoun Jarrar: Tarihimizin bu zor döneminde, Risale-i Nur eczanesinde ümmetin hastalıklarını tedavi edecek ilaçları buluyoruz

Risale Haber-Haber Merkezi

Ürdünlü Dr. Mamoun Jarrar, Said Nursi’nin müsbet hareket anlayışının “fitne karşısında bir antibiyotik” olduğunu söyledi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Kuran ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket" konulu 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna katılan Jarrar, Risale-i Nur’un görünen Kur’an-ı Kerim’de tefekkürün, okunan Kur’an-ı Kerim’de tedebbürün, konuşan Kur’an-ı Kerim’de Aleyhisselatu vesselam ile sohbetin bir meyvesi olduğuna dikkat çekti. 

Jarrar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu meyvenin belirli bir süre için geçerli olup sonra tazeliğini kaybetmesi hiç mümkün mü? Üstad Bediüzzaman Said Nursi, Mescid-i Emevi’de hazır olan cemaate hitap ederken, uzun yıllar sonra meydana gelecek değişimleri nur-u hüda ile keşfen görmüş ve onlarca yıl sonra ümmetin gerçek baharında gelecek olanlara hitap ederken adeta gaybı gösteren bir nur ile bakıp kendinden sonra Risale-i Nur eserlerinin devamını görerek hitap ediyor.

İşte birçok ülkede konferanslar, sempozyumlar, çalışmalar ve tezler hazırlanıyor ve sunuluyor, Risale-i Nur denizlerinden defineler çıkarılıyor, bahçelerinden iman meyveleri toplanıyor ve Esma-i Hüsna tecellilerinin nurları keşfediliyor. 

Risale-i Nur eczanesinde ümmetin hastalıklarını tedavi edecek ilaçları buluyoruz

Tarihimizin bu zor döneminde, Risale-i Nur eczanesinde ümmetin hastalıklarını tedavi edecek ilaçları buluyoruz. Müsbet hareket fitne karşısında bir antibiyotik gibi, Türkiye’yi tarihinin en karanlık anlarında yıkıcı çatışmalardan muhafaza etti. İşte biz burada ümmetin cesedini yaralar sarmışken toplandık, tekrar sağlığına kavuşmak için bu ilacı kullanacak mı? İşte ümmet parçalanmaktan muzdarip, ittihad-ı İslam ile tek yürek olacak mı? 

Risale-i Nur bölmez, birleştirir, hidayet kafilelerinde sırat-ı müstakim üzere gidenler istifade etmesi için nurlarını sunar ve Allah’a davet edenlere çok ehemmiyetli bir düsturu ders verir: ‘Mesleğim haktır veya daha güzeldir’ demeye hakkın var. Fakat 'Yalnız hak benim mesleğimdir.' demeye hakkın yoktur.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.