Said Nursi’nin Medresetüzzehra’sı milliyetçiliğe güzel bir cevaptı

Said Nursi’nin Medresetüzzehra’sı milliyetçiliğe güzel bir cevaptı

Star gazetesi yazarı İsmail Bayazıt: Şimdi, doğru ellere ihtiyaç var...

Risale Haber-Haber Merkezi

Star gazetesi yazarı İsmail Bayazıt, ‘Medresetüz’Zehra’nın menfi milliyetçiliğe karşı güzel bir cevap olduğunu söyledi.

Uludere olayında takipsizlik verildiğini hatırlatan Bayazıt, "Ne yargı ama. Meselesi her meselede olduğu gibi Kürt meselesine de ket vurmak. Derdim, sadece yargıya yüklemek değil, ama büyük bir girdi bu. Yoksa Uludere hepimizin meselesi. Ama köklü Kürt meselesi, Cumhuriyet ile yaşıttır" dedi.

Türkiye'nin, Kürt meselesinin çözümü için Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine kurulmuş olduğu "Laiklik ve Kemalizm"i sorgulamaya başladığını ifade eden Bayazıt, Bediüzzaman Hazretlerinin Medresetüzehra projesine vurgu yaptı:

"Bir süreç haritası çıkardı. Buna karşın şimdilerde bir sürü engel çıkarılıyor, bazı kesimlerce çay particiliği yapılıyor. Şu bir gerçek ki Türkiye’de birçok etnik unsurlar varken sadece Türklük mentalitesi üzerine devlet inşa edilemez, herşeyden önce bu Müslüman olan Türkler’in dinine terstir. Said Nursi’nin de ‘Medresetüz’Zehra’sı buna güzel bir cevaptı işte. Batı’da cereyan eden menfi milliyetçiliğin Türkiye’ye sıçramasına karşı bir önlem idi bu. Şimdi, doğru ellere ihtiyaç var... Özetle, Türkiye, bir Osmanlı modeline muhtaçtır. Farklı değerleri, milliyetleri ancak İslam ile birleştirebiliriz, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Gerçek Çanakkale ateşi ile..."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.