Said Nursi'nin Kürtlüğü inkar edilmedi seyyidliği ispat edildi

Said Nursi'nin Kürtlüğü inkar edilmedi seyyidliği ispat edildi

Bediüzzaman'ın talebesi Hüsnü Bayramağabey Risale Haber'i aradı ve...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayram ağabey, soy ağacı çalışmasının Üstadın seyyid olduğunu ispat ettiğini, Kürtlüğünü inkar etmediğini söyledi.

Bediüzzaman Hazretlerinin, soy ağacı ile ilgili 54 yıl önce Hüsnü Bayram ağabeye söylediği sözleri köşesinde yazan Risale Haber yazarı Abdurrahaman İraz'ın yazısı büyük yankı uyandırdı. İnternet medyasında bir çok sitede manşet haber olarak yer alan yazı, soy ağacı tartışmalarına da yeni bir boyut kazandırdı.

Risale Haber yazarı Abdurrahman İraz'ı arayan Hüsnü Bayram ağabey, makale için teşekkür etti. Yazının ardından kendisine çok sayıda telefon geldiğini belirten Hüsnü Bayram ağabey, "Bazıları  Kürtler üzülür dedi. Bunlara cevvap verdim. Ahmet Akgündüz kardeşimiz 'Üstadımız Kürt değil demedi. Seyittir dedi' dedim. Mesela Üstadımızın şeceresini en yakınlarına soruyorsun pek belli değil diyorlar. Üstadımızın şeceresini izah etti, daha ne istiyorsun dedim. PKK'nın bu konuyu istismar etmesinden kurtarıyor. İtirazı olan beni arasın ona cevabı ben vereyim dedim. Ahmet hocanın yaptığı çalışma inşallah büyük bir hizmete vesile oldu ve olacak. Herkes beni arıyor ve hem seni, hem Ahmet hocayı hem Risale Haber'i tebrik ediyorlar. Senin yazından dolayı sana bir şey diyen olursa beni arasın ona cevabını ben vereyim" dedi.

Bediüzzaman Hazretlerinin Kürt olmadığının ilan edilmediği Seyid olduğunun belgelerle ispat edildiğine vurgu yapan Hüsnü Bayram ağabey, "Üstad hazretlerinin Kürt olmadığını ilan etmedik Üstadımızın seyyit olduğunu ilan ettik. Bundan daha büyük bir şeref yoktur. En büyük hakikat meydana çıktı" şeklinde konuştu.

Hüsnü Bayram ağabey sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben basın toplantısında da söylemiştim. Üstad hazretleri en karanlık dönemlerde, küfrü mutlakın İslama en fazla hücum ettiği dönemlerde, dünya dinsizlerinin birleşerek Kur’an'a hücum ettiği dönemlerde Risale-i Nurlarla mukabele ediyor. Zindanlar, hapisler, bütün baskı ve zehirler... Üstadımız hiç birine ehemmiyet vermiyor, hizmete devam ediyor. Ve sonunda muvaffak oluyor, böyle bir zatın elbette şeceresi bilinmesi lazımdır. Ahmet Akgündüz hoca kardeşimiz burada büyük bir hizmeti olmuştur. 35 senesini bu işe harcamıştır. Ben ona söyledim orda her bir senesi 10 seneye bedel olarak 350 sene yapar dedim.

"Birde en çok Risale-i Nurun ehemmmiyetini nazara vermek lazım. Bu asırda Risale-i Nurun yaptığı tesir, Üstadımızın Kur’anın nurunu neşretmesi, Resulullahın (asm) yolunu göstermesi, Allah'ın yolunu göstermesi... Biz bunun için Üstada bağlıyız. Bu cihetten Üstadımızın şeceresinin bilinmesi lazımdı. Ahmet hoca kardeşimiz onu yapmıştır. Bizim bütün gayemiz ve Üstadımızın gayesi Risale-i Nurları nazara vermek, böyle olunca Üstadımızın soyunun Resullullaha dayanması ve bunu Ahmet hocanın ortaya çıkarması çok büyük bir hizmet oldu onu tebrik ediyorum. Şahısları değil Risale-i Nurun ehemmiyetini yazın."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Said Nursi Ve Soy Ağacı