Said Nursi'nin kitabını Başbakan imzaladı

Said Nursi'nin kitabını Başbakan imzaladı

Hürriyet böyle gördü

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale-i Nur Külliyatının önemli eserlerinden olan İşârâtü’l-İ’câz'ın Diyanet tarafınan basılması ve Başbakan Erdoğan tarafından imzalanması Hürriyet'in de gündemine geldi.

Gazete internet sitesinden haberi şöyle verdi:

Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kez Said Nursi'nin kitabını bastı.

Said Nursî’nin  İşârâtü’l-İ’câz isimli kitabının ilk kopyalarından biri Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunuldu.

Aslı Arapça olan İşârâtü’l-İ’câz, Türkiye’de ilk kez Arapça ve Türkçe karşılıklı sayfalar hâlinde yayınlandı. Yaklaşık 800 sayfaya ulaşan hacmiyle İşârâtü’l-İ’câz'ın dağıtımına kısa bir süre sonra başlanacak.

ERDOĞAN İMZALADI
 
İstanbul’da 25 Ocak cumartesi günü yapılan ‘Milli İrade Platformu” toplantısında Diyanet’in bastığı kitap Başbakan Erdoğan’a da sunuldu. Toplantıya Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de katıldı. Başbakan Erdoğan kitabı imzaladı.

SAİD NURSİ'NİN VASİYETİ İDİ

Siz mümkün olduğu kadar Diyanet Riyasetinin şubelerine vermek için, mümkünse eski huruf, değilse yeni harfle ve has arkadaşlarımdan tashihe yardım için birisi başta bulunmak şartıyla, memleketteki Diyanet Riyasetinin şubelerine yirmi otuz tane teksir edilmektir. Çünkü harici dinsizlik cereyanına karşı böyle eserleri neşretmek, Diyanet Riyasetinin vazifesidir. (Emirdağ Lahikası)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum