Said Nursi’nin ifadesiyle en gür sada İslam’ın olacaktır

Said Nursi’nin ifadesiyle en gür sada İslam’ın olacaktır

20. asrın son çeyreğinde benzerleri vardı, 2014’te de IŞİD ve Boko Haram ile tanıştık. Yaşadığımız çağ “İslam’ın ortaçağı” mı?

Risale Haber-Haber Merkezi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Biçer, "Said Nursi’nin ifadesiyle, gelecekte en gür sada, İslam’ın olacaktır" dedi.

Star'dan Fadime Özkan'a konuşan Biçer, "20. asrın son çeyreğinde benzerleri vardı, 2014’te de IŞİD ve Boko Haram ile tanıştık. Yaşadığımız çağ “İslam’ın ortaçağı” mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

Yaşadığımız dönem Müslümanların kendilerini sorgulama aşamasıdır. Bir geçiş dönemi olduğu için de sıkıntılı. İslam dünyası kendisiyle yüzleşiyor. Samimiyet testinde olması nedeniyle, sınav bunalımında. Ancak başarıyla sonuçlanacağına inancım tamdır. Said Nursi’nin ifadesiyle, gelecekte en gür sada, İslam’ın olacaktır. İlahi kurgu doğrultusunda dünya, kürevi döngü içerisindedir. Üsttekiler alta, alttakiler üste çıkıyor. Bu bir tür “güç dönüşümü”dür. Batı dünyası düşüş ve iniş düzleminde. Yaşanan olumsuzluklara rağmen dünyada en hızlı yükselen ikinci dinin, İslam olmasını yabana atmamak gerekir. Müslümanlar kendilerini sorgulamaya başladı. Nerede yanlış yaptık öz eleştiri mahiyetinde. Bu Müslümanların geleceği için ümit verici.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum