Said Nursi'nin heykelini mi yaptılar?

Said Nursi'nin heykelini mi yaptılar?

Nur talebelerinin tepkisi üzerine tiyatronun yapımcısı ve yönetmeni Ufuk Barlis'le görüştük

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı ’Bediüzzaman Şehrinizde’ adlı tiyatro oyununun 81 ilde sahneleneceğine dair haberde yer alan bir ayrıntı kafaları karıştırdı.

Haberde, "Said Nursi'nin bal mumu sanatçısına özel olarak yaptırılan görüntüsünün sahneye çıkarılacağına" dair bilgi Nur talebelerinin tepkisine yol açtı.

YÖNETMEN: HEYKEL DEĞİL MASKE

said-nursinin-hayatinin-anlatildigi-bediuzziman-sehrinizde-adli-001.jpg'Heykel'e karışı olduğu bilinen Bediüzzaman Said Nursi'nin tiyatroda bile olsa, bir oyunda heykelinin yapılmasına karşı çıkan Nur talebelerinin tepkisi üzerine tiyatronun yapımcısı ve yönetmeni Ufuk Barlis'le görüştük.

Risale Haber'e konuşan Barlis, tiyatroda heykel kullanılmadığını Said Nursi'yi oynayacak oyuncunun yüzüne Said Nursi'ye birebir benzeyen bir maske takacağını açıkladı.

Maskeyi Almanya'da yaptırdıklarını ifade eden Barlis, Bediüzzaman'ın heykel konusundaki hassasiyetini bildiklerini ve buna dikkat ettiklerini de sözlerine ekledi.

HEDEF KİTLEMİZ BEDİÜZZAMAN'I TANIMAYANLAR

Said Nursi’nin hayatının konu edildiği oyunda Risale-i Nur’dan kesitler de yer alacak. Genç nesillere öğütlerin ağırlıkta olduğu oyun, Ramazan’ın ardından Isparta’da yapılacak galadan sonra 81 ilde sahnelenecek.

Tiyatronun yapımcısı ve yönetmeni Ufuk Barlis, hedeflerinin 2 milyon izleyiciye ulaşmak olduğunu belirterek, "Bediüzzaman Hazretlerinin hayatını 4 yıldır inceliyoruz. Yazdığı eserler, yaşadığı sürgün, dik duruşu her biri bize bir rehber oldu. Arkadaşlar yaklaşık 5 aydır oyuna hazırlanıyor. Metni yazarken çok zorlandık. Anlattığımız insan Bediüzzaman olunca her cümleye çok dikkat etmek gerekiyordu. Çok şükür bunu da başardık. Bazen sadece bir cümle için günlerce çalıştık. Oyunumuzun her saniyesi çok kıymetli ve her dakikasında binlerce anlam var. Hedef kitlemiz Üstadı tanıyanlar değil. Bizim amacımız Üstadla hiçbir zaman tanışmamış olanlar. Gençliğe yönelik bir oyun hazırladık" diye konuştu.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.