Said Nursi’nin hayalinin gerçekleştiğine tanıklık ediyoruz

Said Nursi’nin hayalinin gerçekleştiğine tanıklık ediyoruz

Manisa İlim Kültür Vakfı Salihli Temsilciği tarafından Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 55.yılında konferans düzenlendi.

Fatih Özkılınç’ın haberi:

Salihli Belediyesi Tiyatro Salonunda “Bediüzzaman ve Müsbet Hareket” konulu konferansta konuşan Av. Ahmet Özkılınç Bediüzzaman’ın 1930’da söylediği meşhur “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözüne atıfta bulundu. 

Hürriyete böyle merkezi bir önem atfeden Said Nursi’nin bir gayesinin olduğunu ve bu gayenin onu hepimizin dikkatini çeken bir noktaya taşıdığını ifade eden Özkılınç, şöyle konuştu:
“Kainatın yaratıcısına iman bağıyla intisap etmeyi anlatıyor. Bu sayede hayatın sadece bu dünyaya ait olmadığını anlatıyor. Bediüzzaman Eşref Edip Fergan ile konuşmasında şöyle diyor: ‘Dünya, büyük bir mânevî buhran geçiriyor. Mânevî temelleri sarsılan garp cemiyeti içinde doğan bir hastalık, bir veba, bir tâun felâketi,’ ki mataryalizim, pozivitizim, sekülerizim, dünyevileşme nasıl ifade ediyorsanız öyle ifade edin ‘gittikçe yeryüzüne dağılıyor. Bu müthiş sârî illete karşı İslâm cemiyeti ne gibi çarelerle karşı koyacak? Garbın çürümüş, kokmuş, tefessüh etmiş, bâtıl formülleriyle mi? Yoksa İslâm cemiyetinin ter ü taze iman esaslarıyla mı? Büyük kafaları gaflet içinde görüyorum. İman kalesini, küfrün çürük direkleri tutamaz. Onun için, ben yalnız iman üzerine mesaimi teksif etmiş bulunuyorum. Ben, cemiyetin iç hayatını, mânevî varlığını, vicdan ve imanını terennüm ediyorum. Yalnız Kur’ân’ın tesis ettiği tevhid ve iman esası üzerinde işliyorum ki, İslâm cemiyetinin ana direği budur. Bu sarsıldığı gün, cemiyet yoktur.
Bana, ‘Sen şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler!’ 21. Yüzyılın ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde ise Said Nursi’nin gayeyi hayalinin nasıl gerçekleştiğine tanıklık ediyoruz.” 

Özkılınç, Bediüzzaman’ın hayatı, Risale-i Nurların telif yılları ve müsbet hareket anlayışının üzerinde durdu. Program MİKV Salih Temsilciliği adına Osman Uslu’nun Ahmet Özkılınç’a çiçek takdim etmesiyle sona erdi. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.