Said Nursi'nin el yazılı sadeleştirme reddiyesi!

Said Nursi'nin el yazılı sadeleştirme reddiyesi!

Said Nursi'nin sadeleştirme ile ilgili çok sert bir tavır takındığı, kendi el yazısı ile yazdığı bir belgede ortaya çıktı

Abdurrahman Iraz'ın haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi'nin sadeleştirme ile ilgili çok sert bir tavır takındığı, kendi el yazısı ile yazdığı bir belgede ortaya çıktı.

Bediüzzaman'ın talebesi Abdülkadir Badıllı belgeyi Risale Haber'e gönderdi.
Belgede Üstadın talebesi Ahmet Feyzi Kul ağabeyin Bediüzzaman'dan Risale-i Nur'u sadeleştirerek yayınlaması konusunda izin istemesine mukabil çok ciddi ve sert bir karşılık aldığı görülüyor.

Bediüzzaman Said Nursi bu isteği olumsuz karşılarken en yakın talebelerinden ve manevi evladı Ceylan Çalışkan'a da bu elyazısı ile olayı anlatarak onun da uyarmasını istiyor.

Abdulkadir Badıllı ağabeyin açıklaması ve Bediüzzaman Hazretlerinin el yazısıyla yaptığı uyarı şöyle:

saidnursi_sadelestirme_ikaz.jpg(Belgenin büyük şekline ulaşmak için yandaki resme sağ tıklayıp farklı kaydediniz.)

1948-1949 yıllarında, Afyon Hapsinde Üstadımız Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinden; Nurların sadeleştirilerek, bir mecmuada neşrini isteyen ve bilahere uzun bir mektupla o mevzudaki düşüncelerini arzeden merhum Ahmed Feyzi Ağabeye, muazzez Üstadımızın gayet ciddi ve sert cevabıdır. Hz. Üstad kendi mübarek elleriyle yazıp, hususi surette sadık ve vefakar evlad-ı manevisi merhum Ceylan Ağabeye gönderdiği yazının suretidir

Hz. Üstadın el yazısı pusulanın Türkçesi:

“Ceylan bu mahremdir. Bak, sonra yırt!
Ben manevi bir ihtara binaen, bir pusula Feyzi’ye yazdım. Sen onu gördün mü? Sen anlaki o ne ile meşguldür. Bir cevap vermedi. Başka lüzumsuz şeyleri yazmış, “Nurları bir mecmua ile neşredeceğiz” gibi manasız bir şeyler yazdı. Sakın Şemsi gibi Nurları tağyiretmesin.”

www.RisaleHaber.com

Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması