Said Nursi'nin devamı Risale-i Nur'dur

Said Nursi'nin devamı Risale-i Nur'dur

Sungur Ağabey'in çocukları Risale Haber'e açıklama yaptı

Abdurrahman İraz'ın haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Son günlerde bazı yayın organlarında Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden merhum Sungur Ağabey hakkında yapılan bazı haberlere binaen, Sungur Ağabey'in çocukları Risale Haber'e açıklama yaptı. 
 
İşte Mustafa Sungur ağabeyin çocuklarının yaptığı o açıklama:
 
Son zamanlarda Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin güzide talebelerinden babamız Mustafa Sungur adına bazı yalan yanlış haberler yayınlanıyor. Güya babamız "üstadın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" demiş. Bunu da kendi medya organlarında neşrediyorlar. Bunun aslı olmadığını açıkça belirtmek isteriz. Üstadın devamı Risale-i Nur'dur ve onun mutlak varisleridir ve aynı zamanda onların yolundan aynen gidenlerdir. Babamız her zaman Üstadın talebeleriyle birlikte hareket ederdi. Bugün olsaydı yine ağabeylerle hareket edecekti. 
 
Babamız her ehli iman cemaati gibi Gülen grubunu da Risale-i Nur ile muhafazaya çalışırdı. Ta ki nurları 'sadeleştirme' adı altında yaptıkları o azim cinayete kadar. O zaman babamız sadeleştirme ile ilgili olarak şunu dedi: "Bu olay beni çok yıprattı. Değil şimdi, ta kıyamete kadar buna sebep olanları affetmeyeceğız. Ben kalben bağımı kesiyorum.. " 
 
Biz şahidiz ki babamız başbakanımızı çok severdi ve bu hükümet için "a'zamul hayır" (en büyük hayır) derdi. Başbakanımızında babamızın cenazesine bizzat iştiraki bizi çok minnettar etmiştir. Kendilerine Allah'tan uzun ve hayırlı ömürler ve muvaffakiyetler temenni ederiz. 
 
Ahmet Sungur, Şerife Sungur, Nurullah Sungur, Cihan Nur Sungur, Saide Nur Sungur

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum