Said Nursi'nin çayını demleyen alim

“Ne yapıyorsun?” diye sordu. “Üstad’a çay hazırlıyorum” dedim

Meşhur âlimlerimizden Gönenli Mehmet Efendi Hazretleri Üstad’ı nasıl ziyaret etmiş, daha sonra da Üstad ona nasıl iade-i ziyarette bulunmuştu?

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebesi ve İİKV Mütevellî Heyet Başkanı Mehmet Fırıncı (Fırıncı Ağabey) o tarihî anları anlatıyor:
Üstad’a çay hazırlıyordum. O sırada Gönenli Mehmet Efendi Üstad’ı ziyaret için geldi. “Ne yapıyorsun?” diye sordu. “Üstad’a çay hazırlıyorum” dedim. “Ne olur bunu bana bırak” diye ısrar etti. “Tamam” dedim. Ben kömürleri maşa ile tutarken, Gönenli Mehmet Efendi elleriyle tanzim etti. Çayı hazırlayıp, üçümüz beraber içtik. Ben Gönenli Mehmet Efendinin Üstad’a hizmet etmiş olmaktan büyük bir memnuniyet içinde olduğunu fark ettim. Sonra Muhsin ve Remzi ağabeyler geldi. Ve Gönenli Mehmet Efendi onlara heyecanlı bir şekilde “Hey arkadaşlar, haberiniz olsun bugün bu eller onun çayını pişirdi!” diyerek gururla anlattı.

Gönenli Mehmet Efendi’nin Üstad’ı ziyaretini ve sonrasında Üstad’ın Gönenli Mehmet Efendi’yi ziyaretini, Fırıncı Ağabeyin kendisinden dinliyoruz:

İzlenme: 7913
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum
Benzer Videolar