Said Nursi'nin akrabalarından Fuat Bol'a tepki

Said Nursi'nin akrabalarından Fuat Bol'a tepki

Sabri Okur'dan Bol'a: Bu lafları dinsizler bile söylemedi

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Bediüzzaman Said Nursi'nin akrabaları Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Bol'a tepki gösterdi.
 
Risale Haber'e konuşan ve Fuat Bol'u özür dilemeye çağıran Sabri Okur, Risale-i Nur'ların Diyanet tarafından basılacağını, yapılan hakaretin hem cumhurbaşkanı, hem başbakan hem de diyanet işleri başkanlığına da yapıldığını söyledi.
 
BU HAKARETİ DİNSİZLER BİLE YAPMADI
 
Okur'un açıklaması şöyle:
 
"Son günlerde asrımızın büyük şahsiyetlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerine bazı çevreler tarafından ağır hakaret ve tenkitlerin yer aldığını gördüm. İşin dehşet veren tarafı bu tenkitler dinsizler tarafından değil de ehli iman bir gazetenin (Türkiye gazetesi) yazarlarından birisinin yapmasıdır. 
 
"Kur'an-ı hakimin bu zamanın anlayışına bir dersi olan ve bütün iman hakikatlarını delil ve hüccetlerle ispat eden, küfrün bel kemiğini kırıp dinsizleri susturan ve şimdi de ellinin üzerinde lisana tercüme edilmiş olup dünyanın her tarafında okunan ve milyonların hidayetine vesile olan bir hakikati her bir ehli iman değil aleyhinde bulunmak belki bütün hissiyatıyla taraftar olması lazım iken maalesef sırrı bilinmez bir hevesle zındıkaya ve dinsizlere yardım hükmüne geçecek bu gibi tenkitleri yapmak gayet azim bir cinayettir. Çünkü Bediüzzaman Hazretleri hayatı boyunca iman davası uğrunda defalarca hapis yatmış, 19 kez zehir verilmiş, dünyada bir karış yeri olmamış, dünya metaı nedir bilmemiş, buna rağmen hiç menfi hareket etmemiş ve el an mezarı dahi kaybettirilmiş bir şaysiyettir. Bunu rahat koltuklarında oturup ahkam kesenler elbette anlayamazlar. "Milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içnde yanmaya razıyım çünkü vücudum yanarken gönlüm gül gülüstan olur" ifadeleriyle kendi için değil İslam cemiyyeti için yaşayan bir dahi-i azamdır. 
 
CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE DİYANET'E DE HAKERET EDİYORLAR
 
"Şimdilerde hem reisi cumhurumuz hem başbakanımız hem diyanet başkanımızın en mühim bir eser diye Risale-i Nurları Diyanet eliyle basımına kanun ile karar verilmiş. Hakikatı hal böyle olduğu halde ona hakaret tüm ehli imana hakerettir, islam alemine hakarettir dolayısıyla reisi cumhura, başbakana, diyanete hakarettir. Bu kadar dinsizler dururken böyle bir İslam alimine dil uzatmak tüyleri ürpertecek bir sukut-u insaniyettir. 
 
YA UYAN YA DA... 
 
"Akrabaları olrak diyoruz ki, Bediüzzaman Hazretlerinin tabiriyle "kim olursa olsun madem imanı var o noktada kardeşimizdir" sırrıyla bu gibi şahıslar eğer aldanmışlarsa derhal uyansınlar eğer bilerek yapıyorlar ise çabuk bu gibi zındıkaya ve dinsizliğe yardım hükmüne geçen hareketlerden vazgeçsinler. Yoksa hiç kimseye zarar veremeyecekleri gibi bu haller onların ammellerini heder edecektir.
 
fuat_boll.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum