Said Nursi'den Suriye'deki ablasına mektup

Said Nursi'den Suriye'deki ablasına mektup

Bediüzzaman Hazretleri zaman zaman Suriye'deki ablası ve eniştesi ile mektuplaşırdı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Hazretlerinin üç erkek, üç kız kardeşi vardı. Hanım, Birinci Dünya Savaşından önce Molla Said isminde âlim biri ile evlenmiş, Molla Said’in 1913 senesinde Meşrutiyetin ilânına karşı çıkarak ayaklananlar arasına ismi karışınca onunla birlikte Şam’a hicret etmişti. Bediüzzaman’ın kız kardeşi Hanım’ın çocuğu olmamıştı.

Hanım, 1944 yılında gittiği yedinci haccında sedye ile tavaf ederken kocasıyla birlikte vefat etmişti.

Bediüzzaman Hazretleri zaman zaman Suriye'deki ablası ve eniştesi ile mektuplaşırdı. Bunlardan biri de Barla Platforumu tarafından düzenlenen Barla Yılları Sergisinde yayınlanmıştı.

İşte Bediüzzaman Said Nursi'nin eniştesi Molla Said ile kız kardeşi Hanım'a Barla'dan gönderdiği, "Hicran Dolu" mektubu:

Aziz kardeşim,

Evvela sizlere selâm ederim. Ellerinizden öperim. O mübarek şehirlerdeki mübarek makamlarda duanızı isterim. Duanıza pek çok muhtacım. Oradaki ahbaplara, bâhusus kardeşin Molla Abdülmecid'e, Şeyh İsa'nın mahdumu Mehmed Ali Beye çok selâm ederim. Hemşireme selâm ederim, duasını isterim. Onu çok merak ediyorum. Elhamdülillâh siz de, o da sıhhattesiniz.

Benim halimi soruyorsun, Cenab-ı Hak Hakîm, Rahîm olduğundan başıma gelen her işte hikmet içinde bir eser-i rahmet hissediyorum. Şimdi bir köyde imamım. Yalnız olarak dağlarda kader-i İlâhî beni gezdiriyor.

Sizlere ve Şam'a çok müştakım. Şu misafirhane-i dünyada mülâkat nasip olmazsa da inşaallah öteki âlemde Rahmet-i İlâhiye bizi görüştürecek. Benim ne niyette olduğumu ve nereye gideceğimi soruyorsun. Hiçbir niyetim yoktur. Rahmanürrahim olan Hâlıkıma tefviz-i umur etmişim. İnşaallah başka yere gidersem size yazarım. Mektup yazmak âdetim değil, fakat sırf duanızı almak için size yazacağım.

Ed-Dâî ve'l-Müsted'î
Said Nursî

(Foto Galeri için TIKLAYINIZ)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum