Said Nursi'den devlet memuruna: 'Biz manevi bekçiyiz siz de...'

Said Nursi'den devlet memuruna: 'Biz manevi bekçiyiz siz de...'

"Hür Adam: Said Nursi" filminin yapımcı ve yönetmeni Mehmet Tanrısever

Sanayici kimliğinin yanı sıra yapımcı ve yönetmen kimliğiyle de bilinen Mehmet Tanrısever, vicdani sorumluluk hisseden bir sanatçı duyarlılığıyla geçtiğimiz hafta gazetelere tam sayfa ilan vererek; Türkiye’nin istikrarını hedef alan operasyonlar karşısında toplumun moral değerlerini yüksek tutması gerektiği çağrısında bulundu.

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı “Hür Adam” filminin yapımcı ve yönetmeni olan, “Ümitvar Ol Türkiyem” başlığıyla verdiği tam sayfa gazete ilanlarıyla dikkat çeken Mehmet Tanrısever, “Bizler bu ülkede doğduk, bu ülkenin ekmeğini ve suyunu yiyip içmekteyiz. Benim bu kadar duyarlı olmamın sebebi ülkemi 1 numarada görmek istememdir. 2013 yılındaki Gezi ve 17 Aralık olaylarından sarsıntı duydum. Ülkemize kim, ne yapmak istiyor? Gezi olaylarında bazı sanatçılar ‘kaygılıyız’ diye ilanlar veriyorlardı, ben de cevaben tüm kalbimle ve ruhumla inanarak ‘Ümitvar Olun’ diyorum. Gezi olayları ve 17 Aralık olayları nedeniyle karamsarlığa kapılmaya gerek olmadığına inanıyorum” dedi.

Fethullah Gülen’in halktan özür dilemesi gerektiğini kaydeden Tanrısever, “Benim siyasi iktidar partisiyle organik bir bağım yok. Ancak kendilerine dua ediyorum. Cemaatten de bir menfaatim yok. Kendilerine maddi manevi yardımcı oldum ve dua ediyorum. Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi manevi yönü çok değerli bir kişidir. Bu yanlış anlaşılmaları düzeltmesi için halktan özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Özür dilemek insanın erdemliliğini gösterir” çağrısında bulundu.

Açıklamasının son bölümünde Bediüzzaman ile bir devlet memuru arasında geçen bir diyaloğa yer veren Tanrısever, şunları kaydetti: “Bediüzzaman devlet memuruna ‘Siz bu ülkenin maddi bekçilerisiniz, biz de manevi bekçileriyiz. Ülkenin her iki tarafa da ihtiyacı var’ diyor. Birbirimizi sevsek daha güzel olacak ama sevmesek de saygılı olalım. Meyve veren ağaç taşlanır. Meyve veren Türkiye’mizin önüne de takoz koymak isteyenler var.”

Tanrısever; “Herkesin zaman zaman hataları olmuştur. Önemli olan bu hatalardan ders almaktır. Bediüzzaman Said Nursi’nin bu konudaki şu sözleri dikkat çekicidir: ‘Bir gemide 99 tane cani 1 tane masum olsa, o masumun hatırına o gemi batırılmaz’. Şimdi de 100 tane iş yapılmışsa 10 tanesinde yapılan eksikliklerden dolayı kalan 90 tane güzel işler görmemezlikten gelinmemelidir. Bir sepette çürük elmalar varsa o sepetin değil o çürük elmaların çöpe atılması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.