Said Nursi yurdunu tehdit eden ulusalcı kafaya Doğan medyası destek verdi

Said Nursi yurdunu tehdit eden ulusalcı kafaya Doğan medyası destek verdi

Neredeyse bir hafta önce yapılan açıklama bugün Hürriyet, CNN Türk gibi medya kanallarında manşet haber oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Isparta'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait 2 bin 600 öğrencilik erkek yurduna Bediüzzaman Said Nursi adı verilmesinden çok rahatsız olan ulusalcıların tehdidine ulusal medya da destek vermeye başladı. Neredeyse bir hafta önce yapılan açıklama bugün Doğan Haber Ajansı tarafından haberleştirilirken Hürriyet, CNN Türk gibi medya kanallarında manşet haber olarak yer buldu.

Haberde, "Isparta’da, İl Özel İdaresi’nin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile imzaladığı protokolle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yerleşkesine inşa edilen erkek öğrenci yurduna verilen, ’Bediüzzaman Said Nursi’ adının iptali istendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iptal için başvuruda bulunuldu" ifadeleri yer aldı.

Bakanlığın, başvuruya 60 gün içinde yanıt vermesi gerektiğine dikkat çeken Özyürek, iptal talebi yerine getirilmezse Isparta İdare Mahkemesi’nde, ismin iptaline yönelik dava açacağını söyledi. 

TABELA DAHA ASILMADI

Öte yandan inşaatı tamamlandıktan sonra bu yıl açılışı yapılan ve öğrenci kabul edilen yurtta henüz tabelalar asılmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi internet sitesindeki ’Yurt İletişim Bilgileri’ bölümünde, Isparta’daki yurtlar arasında Bediüzzaman Said Nursi Öğrenci Yurdu da yer aldı. Yeni yurdun tabelalarının, yapım aşamasında olduğu belirtildi.

ISPARTA VE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ

Bazı şehirler Bediüzzaman Said Nursî ismi ile özdeşleşmiştir. Bunların başında da Isparta gelir. 1926 senesinde ilk önce Burdur’a, ardından da Isparta’nın bir nahiyesi olan Barla’ya sürgün edilen Said Nursi yaklaşık sekiz sene burada ikamete mecbur bırakıldı. 1934’de Barla’dan Isparta’nın merkezine getirildi ve dokuz ay da burada tutuldu.

Yıllarca Isparta'da kalan Said Nursi'nin burada çok sayıda seveni ve talebesi yer oldu. Ispartalılar Said Nursi'ye sahip çıktı. Buna karşılık bir öğrenci yurduna Said Nursi'nin isminin verilmesi sınırlı bir kaç muhalif dışında kimseyi rahatsız etmedi. Ancak Doğan medyanın, çoğunluğun desteğine rağmen azınlık bir kaç kişinin Said Nursi'nin ismini sildirme çabalarına destek vermesi yadırgandı.

mahmutozyurek1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum