Said Nursi vefat etmeseydi Adnan Menderes’le birlikte Yassıada’da yargılanacaktı

Said Nursi vefat etmeseydi Adnan Menderes’le birlikte Yassıada’da yargılanacaktı

Gazeteci Hakan Sonok, 1960 darbesini gerçekleştirenlerin Said Nursi'yi de Yassıada'da yargılamak istediklerini söyledi

Akdeniz Gerçek gazetesindeki yazısında Türkiye'de insanların giderek daha büyük bir bölümünün ahirete hazırlık odaklı bir yaşam tarzını benimsemesinden şikayetçi olan Sonok, "1950'de Demokrat Parti hükümetiyle birlikte başlayan Atatürk devrimlerini aşındırma faaliyetleri (buna karşı devrim denilebilir) 21. yüzyılda tırmanışa geçti... Atatürk'ün 1934 tarihli Ayasofya'yı camiyken müzeye çeviren emri kaldırıldı..." dedi.

Yazısının büyük bölümünü Adanan Menderes'e ayıran Sonok, Menderes'in "Said-i Nursi'nin rehberliğine başvurarak hükümet kurdu"ğunu ileri sürdü.

Menderes'in "Hemen Her Konuda Bediüzzaman Said-i Nursi'den Fetva Aldı"ğını da iddia eden Sonok, "Adnan Menderes’in Destekçilerinden Biri Olan Said Nursi Vefat Etmeseydi Yassıada’da Yargılanacaktı" dedi ve yazısını şöyle sürdürdü:

DARBECİLER SAİD NURSİ’Yİ DE YASSIADA’DA YARGILAMAYI ÇOK İSTİYORLARDI

"Said Nursi Demokrat Parti iktidarının, Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes’in en büyük destekçilerinden biriydi… Birlikte 18 Temmuz 1932 ile 16 Haziran 1950 arasında uygulanan Arapça ezan yasağını kaldırdılar. 27 Mayıs 1960 darbesini planlayanlar Demokrat Parti yöneticileriyle birlikte Said Nursi’yi de Yassıada’da yargılamayı çok istiyorlardı. 23 Mart 1960’daki vefatı Said Nursi’yi Yassıada’da yargılanmaktan kurtardı…

"Said Nursi’yle Demokrat Parti yöneticilerinin Türkçe ezanın kaldırılmasıyla başlayan yakınlığı laikliğin tehdit altında olduğunu düşünen subayları Demokrat Parti karşıtı yapmıştır. 1876 doğumlu Said Nursi 23 Mart 1960’da Şanlıurfa’da vefat edecekti. Said Nursi’nin kabristanı, Türk Silâhlı Kuvvetleri tarafından, vefatından 111 gün sonra, gece yarısı açılarak naaşı bugün bile bilinmeyen bir yere nakledildi.

"Süleyman Demirel’in bu konuda 07 Ocak 2011 tarihli Sabah Gazetesi’nde yayınlanan ve gazeteci Yavuz Donat’a yapılan açıklamaları Said Nursi’nin naaşının Marmara ya da Akdeniz’e atılmadığını ortaya çıkarmaktadır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum