Said Nursi ve Risaleleri kapısı çalınacak ailedir

Said Nursi ve Risaleleri kapısı çalınacak ailedir

Eyüp Gökhan Özekin: Gitmesek de görmesek de bizim köyümüzdür. Öyle işte...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Alperen Ocakları eski Genel Başkanı ve Yapımcı Eyüp Gökhan Özekin, "Üstad Said Nursi ve Risaleleri darda kalırsak kapısı çalınacak o ailedir" dedi.

Özekin, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin fotoğrafı ile birlikte şu twitleri attı:

"Eserlerini 98 senesinde tanıdım. Keşke o ilk zamanlardaki halet-i ruhiyem sürseydi. Hayatımın en bereketli dönemiydi. Çok büyük adam, çok..

"Bizim için Üstad Said Nursi ve Risaleleri darda kalırsak kapısı çalınacak o ailedir. Gitmesek de görmesek de bizim köyümüzdür. Öyle işte..."

eyupgokhanozekin_twitter.jpg

SAİD NURSİ ATATÜRK'TEN ÖNCE CUMHURİYETÇİYDİ

Eyüp Gökhan Özekin, Koç Holding'in Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da gazetelere verdiği "olmasaydın olmazdık" sloganına  göndermede bulunarak "Olmasaydın da olurduk" yazılı ilan vererek de bir anda gündem olmuştu. 

Tartışmaların yoğun olduğu dönemde canlı yayında verdiği ilanı savunan Özekin, Said Nursi'nin Mustafa Kemal'den önce cumhuriyeti savunduğunu söylemişti.

Cüneyt Özdemir'in CNNTürk'te sunduğu 5N1K programında konuşan Özekin, şöyle konuşmuştu:

"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 'ben dindar bir cumhuriyetçiyim' der. Ve cumhuriyetle alakalı Mustafa Kemal'in henüz popüler olmadığı dönemlerde Bediüzzaman Hazretlerinin çok ciddi bir takım kanaatleri vardır. Kuşçubaşı Eşref, Enver paşalar cumhuriyeti tartışmışlardır. Cumhuriyet fikri yalnızca Mustafa Kemal'in bir anda aklına gelen çok parlak bir fikir değildir. Dolayısıyla biz cumhuriyet, demokrasi olmamalı diyecek bir pozisyonda değiliz. Değerlerimize barışık bir cumhuriyet olmalı."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.