Said Nursi ve Risale-i Nur'da devleti ele geçirmek anlayışı yok

Said Nursi ve Risale-i Nur'da devleti ele geçirmek anlayışı yok

Latif Erdoğan, "Said Nursi ve Risale-i Nur hizmetinde devlete talip olmak yoktur. Medeniyete talip olmak vardır" dedi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden Latif Erdoğan, "Said Nursi ve Risale-i Nur hizmetinde devlete talip olmak yoktur. Medeniyete talip olmak vardır" dedi.
 
24 TV'de Elif Çakır'ın sorularını cevaplayan Erdoğan, Fethullah Gülen ile arasının neden bozulduğunu anlattı. Erdoğan, "Bugün gazetesinde Bediüzzaman eksenli çok yazı yazdım. Bu da artık o eksenden kaymakta olan cemaati fevkalade rahatsız etti" şeklinde konuştu. 
 
Risale-i Nur anlayışında devleti ele geçirmek gibi bir metodun olmadığına dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bediüzzaman'ın usulu nedir? Bu işin esas özü Bediüzzaman'dır. Risale-i Nur hizmetinin özünde, merkezinde devlete talip olmak yoktur. Medeniyete talip olmak vardır. Bediüzzaman'ın çizdiği format medeniyet formatıdır. Eğer o yolda gidilseydi şu anda yaşananların hiç birisi olmazdı. Ve devlete toslanmazdı. Çünkü bürokrasiyi, askeriyeyi, emniyeti ele geçiriyorsun bu nereye gidecek? Ortada siyasi bir yapılanma da yoksa illegal yoldan devleti ele geçirmek olur bu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum