Said Nursi ve Risale-i Nur'a hakaret ve iftira

Said Nursi ve Risale-i Nur'a hakaret ve iftira

Yine bir Prof ve yine desteksiz bir iftira...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, hurafelerin en büyüklerinden birinin Said Nursi'nin "bana yazdırıldı" ifadesi olduğunu söyledi.

yenibakislar1.jpgNevzat Çiçek'in HaberTürk tv'de sunduğu "Yeni Bakışlar" programında "Hurafe, bidat ve batıl inançlar" konuşuldu. Programa Prof. Dr. Servet bayındır, Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. İlyas Üzüm ve araştırmacı gazeteci Müfid Yüksel katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan'ın sözleri ise şaşkınlıkla karşılandı. İstanbul'daki Eyüp Sultan türbesinde Hıristiyan azizlerin yattığını, mezar ziyaretlerinde Fatiha okunmaması gerektiğini ileri süren Doğan, Bediüzzaman Said Nursi ve Mevlana Celaleddin'e iftira ve ithamlarda bulundu.

PUTLAR MASUM! EYÜP SULTAN'DA EYÜP EL-ENSARİ YOK HIRİSTİYAN AZİZLER VAR!

Doğan'ın konuşmasından notlar şöyle:

muhammetnutdogan_risalehaber.jpg"En masum putlardır asıl putlar içimizde"

"Türbelere niye gidersin? Yanından geçersin gidersin. Fatihayı okuyup üflemeyin. Böyle bir şey yok İslam'da." 

"800 sayfalık biir doktora tezini okudum. Eyüp Sultan türbesinde Ebu Eyüp El Ensari yok. Bizans zamanında orada iki tane Hıristiyan azizi yatıyordu. Orası Bizans hükümdarlarının taç giyme törenlerinin yapıldığı yer. Fatih coğrafyayı vatan yapmak için orayı alıyor Eyüp Sultan'ın mezarı ilan ediyor. Ondan sonra da kılıç kuşanmalar orda yapılıyor." 

MEVLİDDEN SEVAP UMMAYA BİLE KARŞI!

"Kur'an'dan sevap çıkarıp ölülere göndermek yetmedi bir de Mevlidden de biz sevap umuyoruz. Ne oldu Mevlid bu sefer ikinci bir kitap oldu. Risale-i Nurlar üçüncü bir kitap oldu. Mesnevi dördüncü bir kitap oldu. Hurafelerin en büyüklerinden biri şu değil mi? Said Nursi Sikke-i Tasdi-i Gaybi'de "Bu kitap bana yazdırıldı" diyor. Mevlana Mesnevi'de "Bu kitap alemlerin rabbinden inmedir" diyor." 

Doğan'a tepki gösteren Müfid Yüksel, "bütün mukaddimelere ayeti kerime ile başlar. Orada klastedilen Kur'an'dır. Mesnevi değil" şeklinde itiraz etti. 

METİN KARABAŞOĞLU: MU'TEZİLİ BİR KAFANIN ONU ANLAMASINI BEKLEMİYORUZ

Konu ile ilgili takipçilerinin twitter'daki paylaşımlarını yorumlayan Metin Karabaşoğlu da "bana yazdırıldı" ifadesi ile Bediüzzaman ve Risale-i Nur'a kasıtlı ithamlarda bulunanlara şöyle cevap verdi:

"Mazur görmek lazım; papağanlar fazla kelime bilmez... "Sizi ve fiillerinizi yaratan O'dur" âyetinin dersiyle (saffat, 96) konuşan bir mü'mindir Bediüzzaman. O sözündeki idraki anlamayan utansın! Ama mu'tezilî bir kafanın onu anlamasını elbette beklemiyoruz. Anlayan, mu'tezilî kalamaz zaten..."

SENAİ DEMİRCİ: İLLE DE İLAHİYATÇILARA ANLATMAK GEREKİRSE

Geçmişte de benzer konular gündeme gelmişti. Senai Demirci Risale Haber'deki yazısında cevap vermişti. O yazısındaki iki paragraf şöyle:

"İlle de ilahiyatçılara anlatmak gerekirse, "Sen attığında, sen atmadın; velakin atan Allah'tır" mealindeki ayetin ekseninde söylenmiş olamaz mı bu cümle? Atma eylemini tercih eden insandır; ama eylemi yaratan Allah'tır. Aynı şekilde, yazma eylemini de var eden, yaratan Allah'tır. Tercih eden Said Nursî'dir. İş bu kadar kolayca anlaşılabilecekken, işi yokuşa sürme, bin dereden su getirme niyeti pekâlâ başka türlü yorumların malzemesi de yapabilir bu cümleyi. Bu da, yorum sahibinin Said Nursî’nin ne söylediğiyle değil, Said Nursî’nin söylediğinden ne anla(t)mak istediğiyle ilgilidir.

Hem sonra “kalbe ihtar edildi…” sözüne kim hangi hakla karşı çıkar? Allah kulunun kalbinden bihaber midir? İnsaf, sadece insaf! “Kalbe ihtar edildi” demek kalbine ihtar edileni büyütmez, kalbe ihtar edenin keremini ve ilmini, rahmetini ve ihsanını hissettirir." (Yazının tamamı için tıklayınız)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum