Said Nursi ve Kur'an Medeniyeti paneli

Said Nursi ve Kur'an Medeniyeti paneli

"Said Nursi'ye göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'an Medeniyeti" konulu panel, Urfa City Kültür Merkezi'nde yapılacak

Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 52. yıldönümü dolayısıyla Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı ile Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen "Said Nursi'ye göre İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'an Medeniyeti" konulu panel, 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Urfa City (Mozaik) Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Panelin açış konuşmasını Bediüzzaman Vakfı adına İsmail Zorlu  yaparken,  Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Ölmez'in yöneteceği  Panele konuşmacı olarak Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Eğitimce- Yazar Sebahattin Yaşar  katılacak.

Bediüzzaman Vakfı Başkanı Ahmet Rüzgar, Bediüzzaman'ın Şanlıurfa'ya verdiği ehemmiyete dikkat çekerek şunları söyledi. "Bediüzzaman hazretleri eserlerinde Urfa ve Urfalıya çok önem vermektedir. Ben onlara dua ediyorum demiştir. Memleketimizin kültür hayatına hizmet gayesiyle her yıl Şanlıurfa'da Bediüzzaman'ı anma  toplantıları düzenliyoruz. Tüm halkımızı hayatını iman ve Kur'an hizmetine adayan Bediüzzaman hazretlerini anma toplantısına davet ediyoruz." dedi.

23 Mart 1960 Yılında Şanlıurfa'da İpek Palas Otelinde vefat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 52.yıldönümü dolayısıyla yapılacak olan programın tanıtımı ve duyurusu Şanlıurfa'da bilbordlar, el ilanları, afişler ve radyo programlarında duyuruldu.

Cihan

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri