Said Nursi ülkemizin bütünlüğü açısından bize ışık oldu

Said Nursi ülkemizin bütünlüğü açısından bize ışık oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi

Risale Haber-Haber Merkezi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "İnancımız pekişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında ülkemizin ve topraklarımızın bütünlüğü açısından bizlere ışık olan Bediüzzaman'ı bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

Dergah camiinde düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi Mevlidine katılan ve burada belediyenin ikramlarını elleriyle vatandaşlara dağıtan Çiftçi, şöyle konuştu:

BEDİÜZZAMAN ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ZAT

Bediüzzaman ülkemiz için çok önemli bir zat. Bediüzzaman İslamiyetin, insanlığın, vicdanın, hukukun ve adaletin yayılması noktasında hayatı boyunca mücadele göstermiş, ilkelerinden hiç bir zaman taviz vermemiş, doğru bildiği yolda bir çok insanı fikriyle, düşüncesiyle, inancıyla yaşama bağlı hale getirmiş bir zat. Şanlıurfa'da vefat etmek istemiş ve memleketimizde vefat etmiş. Burada da defnedilmiş. 

Şanlıurfa'yı bölgenin en önemli insanlık, iman ve inanç açısından geleceğe hizmet edecek bir yer olarak görmüşür. Risalelerini okuduğunuzda Şanlıurfa'ya apayrı bir önem verdiği noktasında görüşleri var. 

BİZLERE IŞIK OLDU

Biz de mevlidi şerifle seçilmiş bir belediye başkanı olarak insanımızla huzur içerisinde bugünü idrak ediyoruz. Rabbim yapılan hayırları kabul etsin. Türkiye'nin dört bir yanından Urfa'ya misafirlerimiz geldi. İyi bir ev sahipliği yapmanın uğraşı içerisindeyiz. İnancımız pekişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında ülkemizin ve topraklarımızın bütünlüğü açısından bizlere ışık olan Bediüzzaman'ı bir kez daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

bediuzzamanmevlidi_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.