Said Nursi, Risale-i Nur'un sadeleştirilmesine el yazısı ile sert tepki göstermişti

Said Nursi, Risale-i Nur'un sadeleştirilmesine el yazısı ile sert tepki göstermişti

Talebesinin Risale-i Nur'u sadeleştirerek yayınlaması konusunda izin istemesine mukabil çok ciddi ve sert bir karşılık aldığı görülüyor

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Risale-i Nur'un sadeleştirilen eserlerinin tekrar satışa sunulması Nur talebelerinin büyük tepkisine yol açtı. Özellikle hükümete yakın isimlerin Ufuk Yayınlarına kayyım olarak atanmasının ardından yeniden başlatılan sadeleştirme çalışmalarına bir anlam verilemiyor.  

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de hayattayken Risale-i Nur'un sadeleştirilmesine sert tepki göstermiş ve uyarmıştı. Çok bilinmeyen bir belge merhum Abdülkadir Badıllı ağabey tarafından Risale Haber'de paylaşılmıştı.

Belgede; Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi Ahmet Feyzi Kul ağabeyin Risale-i Nur'u sadeleştirerek yayınlaması konusunda Üstaddan izin istemesine mukabil çok ciddi ve sert bir karşılık aldığı görülüyor.

Bediüzzaman Said Nursi bu isteği olumsuz karşılarken en yakın talebelerinden ve manevi evladı Ceylan Çalışkan'a da bu elyazısı ile olayı anlatarak onun da uyarmasını istiyor.

Abdulkadir Badıllı ağabeyin açıklaması ve Bediüzzaman Hazretlerinin el yazısıyla yaptığı uyarı şöyle:

saidnursi_elyazisi_risalehaber-001.jpg

1948-1949 yıllarında, Afyon Hapsinde Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinden; Risale-i Nurların sadeleştirilerek, bir mecmuada neşrini isteyen ve bilahere uzun bir mektupla o mevzudaki düşüncelerini arzeden merhum Ahmed Feyzi Ağabeye, muazzez Üstadımızın gayet ciddi ve sert cevabıdır. Hz. Üstad kendi mübarek elleriyle yazıp, hususi surette sadık ve vefakar evlad-ı manevisi merhum Ceylan Ağabeye gönderdiği yazının suretidir

Hz. Üstadın el yazısı pusulanın Türkçesi:

“Ceylan bu mahremdir. Bak, sonra yırt!
Ben manevi bir ihtara binaen, bir pusula Feyzi’ye yazdım. Sen onu gördün mü? Sen anlaki o ne ile meşguldür. Bir cevap vermedi. Başka lüzumsuz şeyleri yazmış, “Nurları bir mecmua ile neşredeceğiz” gibi manasız bir şeyler yazdı. Sakın Şemsi gibi Nurları tağyiretmesin.”

Kaynak: RisaleHaber.com

198188.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması