Said Nursi Risale-i Nur ile insanları terörden uzak tutuyor

Said Nursi Risale-i Nur ile insanları terörden uzak tutuyor

Şanlıurfa’da düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi Mevlidi’ne katılan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Risale Haber’e konuştu

Ömer Çelebi’nin haberi:

RİSALE HABER-Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Bediüzzaman fikirleri ve Risale-i Nur eserleriyle insanlığı terörden, anarşiden uzak tutmak gayesindedir” dedi.

Şanlıurfa’da düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi Mevlidi’ne katılan Kutlu, Risale Haber’e konuştu:

FİKİRLERİNE İHTİYAÇ HİSSEDİLİYOR

“Bu manevi atmosfer altında her geçen gün Bediüzzaman Hazretleri’nin fikirlerine ne kadar ihtiyaç hissedildiği gün yüzüne çıkıyor.  Bediüzzaman Hazretleri bırakın terörü en küçük şiddete dahi men eden, ‘Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur’ diyerek birlik ve beraberliği isteyen, düşmanlığı ortadan kaldıran bir yapısı var. 

İNSANLIĞI TERÖRDEN, ANARŞİDEN UZAK TUTMAK GAYESİNDEDİR

“Bediüzzaman, hem İslamiyet, hem de insaniyet içerisindeki bütün husumetlere karşı bir duruş sergilemiştir. Bugün ise kendisi olmamasına rağmen fikirleri ve Risale-i Nur eserleriyle insanlığı terörden, anarşiden uzak tutmak gayesindedir. 

YAPMAMIZ GEREKEN SAİD NURSİ’Yİ ANLAMAK VE ANLATMAKTIR

“En büyük oyun İslam dünyası üzerinde oynanmaktadır. Bediüzzaman Hazretleri de özellikle İslam âlemi için reçeteler yazmıştır. Bu reçetenin içeriğinde ise barış ve kardeşlik vardır, muhabbet vardır. İşte İslam âlemi bunu uyguladığı zaman hem Türkiye’de, hem de İslam âleminde tüm problemler hal olacağı kanaatindeyim. O yüzden Üstad’ın hem etnik ayrımcılığı, hem mezhepsel ayrımcılığı hem de dini çatışma alanlarını ortadan kaldırabilecek gücü ve eserleri mevcuttur. Yapmamız gereken Bediüzzaman Said Nursi’yi anlamak ve anlatmaktır. Bunu anlattığımız zaman her türlü evrensel barışı tesisi etmiş oluruz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.