Said Nursi, peygamber dualarını her akşam 33 defa okurdu

Said Nursi, peygamber dualarını her akşam 33 defa okurdu

Bediüzzaman’ın hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey

Ramazan ayının gelmesi ile TV111’in Şehr-i Ramazan programı başladı. Bu Ramazan'ın ilk gününde de (her Ramazan olduğu gibi) Bediüzzaman’ın hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabeyi konuk olarak ağırlayan programda “Biz hangi balığın karnındayız?" sorusu merkezinde Hz. Yunus (a.s.) kıssası müzakere edildi.

Her akşam namazından sonra 33’er defa

Tüm peygamberlerin hayatlarında bizler için dersler olduğunu dile getiren Metin Karabaşoğlu, Hz. Yunus (a.s.) ve Hz. Eyüp’ün (a.s.) kıssalarının Nur talebeleri için ayrıca bir öneminin olduğunu söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin Lem’a’lar adlı eserinde geçen peygamber dualarını her akşam namazından sonra 33’er defa okuduğunu dile getiren Mehmet Fırıncı ağabey, peygamber kıssalarının yalnızca o zamanlarda yaşayan mü’minler için değil, bizler içinde büyük dersler içerdiğini söyledi. 

“Bu kıssaları nefsimize tatbik etmemiz gerektiğini Risale-i Nur’dan öğrendik”

Nefsimizin de bir tür balık olduğunu ifade eden Fırıncı ağabey, “Nefsimizden kurtulmanın yollarını 1. Lem’a’dan, manevi hastalıklarımızın kalplerimizde yaralar açtığını ise 2. Lem’a’dan öğreniyoruz” dedi.

Fırıncı ağabey, Hz. Eyüp’ün (a.s.) bedeni hastalığından değil, iman yeri olan 'kalp' ve kalbin tercümanı olan 'diline' ve zikrine zarar geldiği için Cenab-ı Hakk’tan şifa istediğini söyledi.

Metin Karabaşoğlu ise Hz. Yunus (a.s.) ve Hz. Eyüp’ün (a.s.) kıssalarını daha önceden de bildiğini, fakat bu bilginin Risale-i Nur’daki manasından farklı olduğunu ifade ederek, “Bu kıssaları nefsimize tatbik etmemiz gerektiğini Risale-i Nur’dan öğrendik” dedi.

Kaynak: Hatice Meryem Akovalı-Tv111

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum