Said Nursi olsaydı hangi partiye oy verirdi?

12 Haziran seçimlerine 13 gün kaldı. Siyasi partiler yoğun bir faaliyet içinde. Daha fazla oy almak için zikri, fikri ne olursa olsun herkesle, her kesimle diyaloga geçiyorlar. Siyasetçiler halkla birlikte oldukça gerçek gündemi yakalıyorlar. Milletin nabzını tutabiliyorlar.

Risale Haber'in ilgi alanına giren konuların başında gelen Risale-i Nur ve Said Nursi de siyasilerin gündeminde. Sağdan sola hemen her yelpazedeki siyasetçi Bediüzzaman'ın adını zikredebiliyor. (Arşivelere bakıldığı zaman bütün partilerin Said Nursi'ye bir şekilde temas ettiği görülecektir.)

SİYASİ DURUŞU DEĞİL SAİD NURSİ DÜŞÜNCELERİ BİZİ İLGİLENDİRİR

Said Nursi siyasetin bigane kalamayacağı bir gerçek. Herkes kendine göre Said Nursi'nin bir yönünü öne çıkarabiliyor. Burada kişinin niyetini sorgulama gibi bir durumumuz olmadığı için her siyasetçinin Said Nursi değerlendirmesi haber konusu olabiliyor.

Daha önce de çeşitli vesilelerle hatırlatmıştık. Habere konu olan siyasetçinin siyasi duruşu değil, Said Nursi, cemaat, Risale-i Nur vs. gibi düşünceleridir. Haber değeri taşıyan bu konularla ilgili sözleridir. Bunun dışında siyasi düşüncesinin sitemizle bir ilgisi olmaz. Neticede yayın çerçevemiz belli.

Bazı siyasilerin Said Nursi yorumlarını yayınlamamızı eleştirenler olduğu gibi destekleyenler de oluyor. Özellikle yorumlar aracığıyla tepkisini dile getirenlerin karşılıklı polemiklere yol açacak, birbirini yaralayacak yorumlarını açıkça belirtiyorum ki yayınlanmasına müsaade etmiyoruz. Birbirini itham eder derecesinde verlen tepkiler haberleştirme maksadını aşan sonuçlara yol açabiliyor.

"SAİD NURSİ OLSAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİ?"

Siyaset bu kadar ağızlarda olunca kayıtsız kalmak da mümkün olmuyor. Ama gündemin peşinden gitmektense gündemi yönlendirebilecek çalışmalar yapmak misyonumuza daha uygun. "Risale-i Nur ve Siyaset" başlığı altındaki röportajlarımız büyük beğeni topluyor. Kısır siyasi çekişmelerden uzak, uzman değerlendirmeleri sitemizin sloganı olan "Akla kapı açar..." cümlesinde kendini buluyor.

Bediüzzaman bir çok yerde "siyaseti dine dost ve alet etme" düsturunu tavsiye eder. "Risale-i Nur ve Siyaset" çalışmamız da bu düsturun bir uzantısıdır.

Yeri gelmişken bazı dostların konu ile ilgili sorularını da paylaşmak isterim;
Bizi arayan telefondaki ses "Said Nursi olsaydı hangi partiye oy verirdi?" sorusuyla konuşmasına başlamıştı. Bediüzzaman'ın bu konudaki ilkesel duruşunu anlatmaya çalıştık. Röportaj serimizi nazarlara sunduk. Arayan kişinin siyasetin hararetlendiği bir ortamda kendini fazlasıyla bu işe kaptırdığı belliydi.

Sözü daha fazla uzatmadan değişmez gündemimizi tekrar hatırlattık:
Neticede günlük gelir geçer gündemler hakettiği kadar yer bulacak. Değişmez gündemimiz ise Kur'an ve iman hizmeti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
42 Yorum