Said Nursi, ölene kadar ittihad-ı İslam için çalıştı

Said Nursi, ölene kadar ittihad-ı İslam için çalıştı

İslam alemi Türkiye’ye, Türkiye İslam alemine sahip çıkmalı

Risale Haber-Haber Merkezi

Mustafa Özcan, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin ölene kadar ittihad-ı İslam için çalıştığını söyledi.

Maldivler Çalıştayı'na dair gözlemlerini Akit'teki köşesinde paylaşan Özcan, İslam ülkelerinin temsilcilerinin Türkiye'yi öncü ülke olarak gördüklerini söyledi.

Özcan, "Artık Türkiye’yi siyasi merkez edinmenin ve etrafında kenetlenmenin zamanı geldi. İslam alemi Türkiye’ye, Türkiye ise İslam alemine sahip çıkmalıdır" dedi.

Musa Carullah Bigiyef'in oradan buraya savrulsa da fikrinde sabit hale gelen hususlardan birisinin Türkiye’nin merkeziyeti fikri olduğunu belirten Özcan, "Bediüzzaman da ölene kadar ittihad-ı İslam için çalıştı ve en büyük vazifesinin ümmetin birliğini sağlamak olduğunu söyledi durdu. Hatta inkılaplar karşısında kendisini İran’a götürmek isteyenlere karşı ‘Hicaz’da olsam buraya gelmem lazım’ diyordu. Yiğit düştüğü yerden kalkar. İstiklal mahkemelerinin kurulup hocaların birer ikişer darağacına çekildiği günlerde Van’da olan Bediüzzaman’a şehir ahalisi: “Seni İran’a götürelim, Hicaz’a kaçıralım” dediklerinde Bediüzzaman: “Hayır gitmeyeceğim! Âlem-i İslam’ın kapısı kilidi Türkiye’dedir” diyerek rıbat ve nöbet alanını terk etmemiştir... Türkiye İslam alemi çapında bir hizmet yeri ve nöbet alanıdır. İslam aleminin merkez üssüdür. İslam aleminin miftahı burasıdır. Şimdi alem-i İslam’da bunu yakinen anlamıştır" şeklinde yazdı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum