Said Nursi, namazda okunan her kelimenin tefsirini yaptı

Said Nursi, namazda okunan her kelimenin tefsirini yaptı

Cemil Tokpınar Risale Akademi'de konuştu:Said Nursi, namazda okunan her kelimenin tefsirini yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Araştırmacı-yazar Cemil Tokpınar, Bediüzzaman Hazretlerinin "namazda okunan her kelimenin tefsirini yaptığını" söyledi.
 
Risale Akademi'nin düzenlediği "Cuma Seminerleri"nde "Risale-i Nur'da Namaz" başlıklı bir sunum yapan 
 
Tokpınar, Bediüzzaman Hazretlerinin namazın üzerinde çok durduğunu, Risale-i Nur'da buna dair çok izah yer aldığını belirtti.
 
27. Söz'de sahabelere ibadette neden yetişilemediğinin cevabının yer aldığını hatırlatan Tokpınar, herkes için günde 5 vakit olan farz namazlarının Peygamber Efendimiz (asm) için 6 vakit olduğunu ifade etti. Tokpınar, "Efendimizin (asm) günde belki 10-12 saati namaz kılmak geçerdi. Adeta O'nun hayatı namazlar arsında geçerdi. Halbuki bizim hayatımız işler arasında namaz kılmak şeklinde geçiyor" dedi.
 
Türkiye'de namaz kılınırken en çok "Kevser ve İhlas" surelerini okuduğuna değinen Tokpınar, "Türkiye'de en çok son 10 sure okunuyor. Halbuki daha farklı sureler okuyarak namazdan alacağımız huzuru arttırabiliriz" şeklinde konuştu.
 
cemil-tokpinar-seminer.jpg
 
Bediüzzaman Hazretlerinin nasıl namaz kıldığına dair talebelerinden dinlediği hatıraları aktaran Tokpınar, "Üstad Risalelerde namazın niçin kılınmasını gerektiğini izah etmiş. Genelde 4. Söz'de geçen 24 saatten bir saati abdestle namaza kafi gelir izahını anlatırız. Ama bu alt sınırdır. Yoksa farklı bahislerde Üstad kelimelere inerek namazı anlatıyor. Namazda okunan her kelimenin tefsirini yapıyor. Tahiyatı üç yönden tefsir ediyor" dedi.
 
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Meclis'e geldiğinde yaptığı ilk uyarının namaz olduğunu hatırlatan Tokpınar, "namaz kılınması gerektiğine dair yaptığı uayrı neticesinde 60 milletvekili namaza başlıyor. Mescit genişliyor. Zira namaz bile kılmayanların ülkeyi gerektiği gibi yönetemeyeceğini söylüyor" dedi.
 
cemil-tokpinar-imza.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.