Said Nursi meşrutiyetçi, hürriyetçi ve direnişçiydi

Said Nursi meşrutiyetçi, hürriyetçi ve direnişçiydi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Bediüzzaman konferansı düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Ensar Kulübü tarafından "Bediüzzaman Said-i Nursi'de İslam'ın Evrensel Mesajı" adlı konferans düzenlendi.

Konferansa katılan İslami Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit ve Yrd. Doç. Dr. Abdulcabbar Kavak, “İslam Davetçisi Olarak Said-i Nursi” ve “Said-i Nursi’de Tasavvuf ve İrfani Derinlik” başlıkları altında konuşmalarını yaptılar.
 
Kur’an-ı  Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kavak,  Said-i Nursi’nin yetiştiği dönemden ve Üstad’ın  tasavvufi yönünden bahsetti.  Beddiuzzaman hazretlerinin hayatından kesitler anlatan Kavak, Said-i Nursi’nin 20. asırdaki en büyük şahsiyetlerden biri olduğunu ifade ederek “Said-i Nursi, insanın yükselişi Hz. Peygamberin Miraca yükselişi gibidir.’ diyor. O yüzden insanlık olarak kıymetimizi bilmeliyiz.” dedi.
 
Yrd. Doç. Dr. Kavak’ın ardından konuşan İslami Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Geçit, Osmanlının en kritik döneminin en önemli ulemasından birinin  Beddiuzzaman olduğunu ifade etti. Geçit, “Said-i Nursi’ meşrutiyetçi, hürriyetçi, direnişçi ve mücadeleci bir görüş ve yapıya sahipti” dedi.
 
Geçit, Üstad’ın kitabından bir kesit okuyarak konuşmasına son verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum