Said Nursi konulu kısa filmler çekilecek

Said Nursi konulu kısa filmler çekilecek

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve mücadelesini konu alan kısa filmler yapılacak

Değerler eğitimi kapsamında, öğrenciler tarafından Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve mücadelesini konu alan kısa filmler yapılacak.

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı yatılı okullarda okuyan 3 bin öğrenci için hazırlanan değerler eğitimi kapsamında, Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını ve mücadelesini konu alan kısa filmler yapılacak. 

Hazırlanan değerler eğitimi projesi hakkında açıklamada bulunan Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, yatılı okullarda okuyan yaklaşık 3 bin öğrenci için değerler eğitimi verileceğini belirtti.

Hamitoğlu, değerler eğitimi kapsamında öğrencileri araştırmaya yönlendirmek, öğrencinin kendi kültür değerlerini kavraması amacıyla titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Hizan ilçemizde bulunan yatılı okullarda yaklaşık 3 bin öğrenci bulunmaktadır. Öğretmenler komitesini oluşturduk. Bu projemize müftülüğümüz de dâhildir. Yatılı okuyan öğrencilere her gün değerler eğitimi veriliyor. Bu değerler eğitimiyle çocuklarımızın kötü alışkanlıklara bulaşmasını engellemek, terörün ve kötü düşünceli insanların pençesine düşmekten kurtarmayı amaçlıyoruz. Toplumuna ve ailesine yararlı bir fert olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu değerler eğitimiyle çocuk kültürünü, örf ve adetini ve inancını öğrenmiş olacaktır.” dedi.

Öğrencilerin Bediüzzaman Said Nursi gibi şahsiyetlerin hayat mücadelesini kısa filimler yaparak araştıracağını dile getiren Hamitoğlu, “Bu değerler eğitimiyle çocuklarımızı araştırmaya yönlendireceğiz. Bölgemizden çıkıp, dünyaya nam salmış değerlerimiz var. Âlim ve ışık saçan şahsiyetlerimiz var. Tarih ve kültürümüz var. Bediüzzaman Said Nursi, Gavs-ı Hizani gibi âlim ve şahsiyetlerin hayatlarını kısa filimler yapılarak araştırılacak. Molla Said kimdir? Nasıl yetişerek Said Nursi oldu? Molla Said zulme karşı nasıl bir duruş sergiledi? Öğrenciler bunu kısa filimler şeklinde araştıracak. Kendi değerlerinin farkına varacak.” diye konuştu. 

Şükrü Tontaş - İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum