Said Nursi kelepçelidir ve namaz kılmak ister

Said Nursi kelepçelidir ve namaz kılmak ister

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Esenler Buluşmaları’nın dördüncünün konuğu Cemil Tokpınar oldu

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Esenler Buluşmaları’nın dördüncünün konuğu Araştırmacı–Yazar Cemil Tokpınar oldu. Tokpınar , konferansta  Bediüzzaman’ın hayatından kesitler sunarak,  onun nasıl bir çile ve iman adamı olduğunu anlattı.

100 yılın en büyük alimi

Kalabalık bir topluluğun katıldığı konferansta konuşan yazar Tokpınar, Bediüzzaman’ın son yüzyılın en büyük alimi olduğunu söyledi. Tokpınar, “Bediüzzaman ömrünün 35 yılını çile ve demir parmaklıklar arkasında geçirdi. Söylemleri ve düşüncelerinden dolayı sürgüne gönderildi. 5 kez müebbet hapis cezası aldı. 40 ay hapis yattı. 12 kez zehirlenerek öldürülmeye çalışıldı. Ancak o yine bildiklerinden ve inancından hiçbir zaman taviz vermedi. Allah ve İslam yolundan her ne olursa olsun sapmadı. Kendini yalnız İslam ve Allah yoluna adayan yüzyılın en büyük alimi”  diye konuştu.

Bediüzzaman herkesi hayran bıraktı

Tokpınar, Üstat Bediüzzaman’ın çocukluktan itibaren büyük bir yükü sırtladığını belirterek, onun gençlikte başından geçen bir anıyı şöyle anlatı: “Bediüzzaman bir gün birinin şikayeti üzerine ifadesi alınmak üzere tutuklanır. İfade vermek için iki jandarma eşliğinde mahkemeye götürülürken namaz vaktinin geldiğini ifade ederek, askerlere namaz kılması gerektiğini ve kelepçelerin çıkartılmasını ister. Ancak ona refakat eden askerler kaçar diye kelepçeleri çıkarmaz. Bunu üzerine Üstad ellerini oynatır ve  kelepçeler kendiliğinden açılır. Bunun üzerine yanında bulunan askerler hayretler içinde kalır. Üstad Bediüzzaman kıbleye yönelerek namazını kılar. Ardından askerlere ellerini uzatarak tekrar kelepçelerin takılmasını ister. Hayretler içinde Bediüzzaman’a bakan askerler biz şu ana kadar sana muhafızlık ediyorduk, bundan sonra artık senin hizmetkârınız diyerek kelepçeleri takmaz”.

Bediüzzaman’ın 80 kitabı üç ayda ezberleyecek  müthiş bir zekaya sahip olduğu ifade eden Tokpınar, yaşadığı sürgün hayatında zorluklara rağmen Üstad’ın ibadetini ve namazını hiç bir zaman aksatmayarak namazın dinimiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Konferansın arkasından Esenler Belediyesi Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Kültür Müdürü Ramazan Özkan, Cemil Tokpınar’a bir şükran plaketi ve çiçek takdim etti. Tokpınar daha sonra kitaplarını imzalayıp okuyucuları ile sohbet etti.

Bölge Gazetesi