Said Nursi, İstanbul'un fetih törenlerini sevinçle izlemişti

Said Nursi, İstanbul'un fetih törenlerini sevinçle izlemişti

Tarihe, "bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açan" fetih olarak geçen İstanbul'un fethi, dünya tarihi açısından en önemli olayların başında geliyor

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşındayken büyük zafer sonucu İslam medeniyetine kazandırdığı dünyanın en değerli hazinelerinden İstanbul, 564 yıldır medeniyetin öncü ve eşsiz şehri olmayı sürdürüyor. 

Tarihe, "bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açan" fetih olarak geçen İstanbul'un fethi, dünya tarihi açısından en önemli olayların başında geliyor.

İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatına bakıldığında Üstadın da Fetih törenlerinden birine katıldığı görülüyor.

Talebelerinden Muhsin Alev'in ifadesine göre Said Nursi Hazretleri 500. Fetih yıldönümüne katılmıştı. Alev'in sözleri şöyle:

"1953 senesinde İstanbul'un 500. Fetih yıldönümünde, Fatih Camii avlusunda yapılan merasimlere Üstad Bediüzzaman Said Nursi de iştirak etti. Tribünlerden bayramı takip etti. İlk defa hazırlanan ve gösterilere çıkan mehter takımını sevinçle seyretti. Mehterden memnuniyetini ve mesruriyetini izhar etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.