Said Nursi İmam Hatip okulu böyle poz verdi

Said Nursi İmam Hatip okulu böyle poz verdi

Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın bugün adını vererek şikayet ettiği Muş Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu böyle görüntülendi

Muş'un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen "Kitap Dostu Okulun Kitap Sandığı" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Hasköy'de Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin tamamı okul bahçesinde kitap okuma etkinliğine katıldı. Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idarecileri tarafından "Farkımız Okumak Olsun" projesinin devamı olarak sunulan "Kitap Dostu Okulun Kitap Sandığı" projesiyle öğrenciler okumaya devam ediyor. 

Okulda eğitim gören öğrenciler, öğretmen ve okul idaresiyle birlikte okul bahçesinde kitap okuyarak, okuma alışkanlığı ve kitap okuma oranını yükseltmeye devam ediyor. 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan okul müdürü Yakup Atış, amaçlarının öğrencileri örnek bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Ülke genelinde okuma seviyesinin düşük olduğunu ve öğrencilerin kişisel gelişimi açısından 3 kademeli proje yürüttüklerini ifade ederek, "Böylelikle öğrenciler okuma oranlarını arttırıyor. Okulumuzda sürekli olarak kitap okuma etkinlikleri yapıyoruz. Öğrencilerimiz bahçede, pansiyonda, yemekhanede, sırada, koridorda, fırsat buldukları her yerde kitaplarını açıp büyük bir iştahla okuyor. Bu durum onlara büyük moral ve özgüven veriyor. Çünkü kitap okuyan bir insanla okumayan kişi arasında büyük bir fark var. Kitap okuyan bir kişinin hem kelime haznesi gelişiyor, hem de kendine büyük bir özgüven geliyor. Bu durumda gösteriyor ki kitap okuyan bir nesil her zaman bizleri daha ileriye götürecektir. Bu kapsamda biz de geleceğin anne adayı olan öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak istedik. Annelerimiz ailemizin temel kurucularıdır. Onlar çocukları eğitecekler ki nesillerimiz cahil yetişmesin, geleceğe emin adımlarla ilerlesinler. İnşallah okuma etkinliğimizin 3. aşaması olan "Kitap Saati" projemizi de ilerleyen günlerde uygulamaya başlatacağız" diye konuştu. İHA

saidnursi_imamhatip_mus.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum