Said Nursi İmam Hatip Lisesi'nden Yarışma Derecesi

Said Nursi İmam Hatip Lisesi'nden Yarışma Derecesi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır’da illerarası “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlendi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Cahit Sıtkı Tarancı Konferans Salonunda illerarası “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya Batman, Mardin, Diyarbakır, Van, Bitlis, Hakkâri, Siirt ve Şırnak’tan imam hatip okulları katıldı.

Din Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdulhalık Baş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Koç, Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir, okul müdürleri ve öğrencilerin de katıldığı yarışma üç kategoride gerçekleşti.

Ömer Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada açılış konuşması yapan Din Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdulhalık Baş, imam hatip okullarının önemine vurgu yaptı.

İmam hatipli olmanın gönül ve sevda işi olduğuna belirten Baş, “Bu iş parayla veya memur zihniyeti ile olacak bir iş değil. Bu ülke kalkınacaksa imam hatip nesli ile kalkınacak. Bu öğrencilerin ülkemizin kalkınmasında çok büyük etkileri olacaktır. Bütün çabamız, gayretimiz bundan dolayıdır. Herkesin bu sevdayı bu aşkı sahiplenmesi gerektiğine inanıyorum.”  ifadelerini kullandı.

Baş’ın konuşmasından sonra Arapça Bilgi Yarışması'na geçildi. İki grup şeklinde yapılan yarışmada, iki grupta da ilk ikiye giren Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız, Siirt, Bitlis Said Nursi ve Diyarbakır Yenişehir Kız imam hatip liseleri finale kaldı.

Yapılan final yarışması sonucunda, Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü ve Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi ise dördüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin ödül ve plaketleri ise Din Öğretim Daire Başkanı Abdulhalık Baş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Koç ve Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir tarafından verildi.


Kaynak: İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.