Said Nursi ile ilgili yapılacak çalışmaları destekliyoruz

Said Nursi ile ilgili yapılacak çalışmaları destekliyoruz

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Lahikası Sempozyumu açış konuşmasında "Said Nursi ile ilgili yapılan her faaliyetten memnun olduklarını" dile getirdi.

Dursun Sivri'nin haberi
Risale Haber - ÖZEL

Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Risale Akademi ve Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen Kastamonu Lahikası Sempozyumu 17-19 Nisan 2015 tarihinde Kastamonu'da gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebeleri Mehmet Fırıncı ve Abdullah Yeğin ağabeyler yaptı.

Başkan Tahsin Babaş; sempozyum açış konuşmasında, Kastamonu'da Said Nursi ile ilgili yapılan her faaliyetten memnun olduklarını dile getirirken, yapılacak çalışmalar için de Kastamonu Belediyesi olarak her türlü konuda maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Risale Haber muhabirinin Risale-i Nur'lar ile ilgili bir sene içindeki ikinci programın yapılması ile ilgili bir soruyu cevaplayan Babaş;  “Kastamonu ezelden kahramandır. Evliyalar diyarıdır. Anadolu’nun dört temel sütunundan biri olan Şabanı Veli hazretleri burada yatıyor. Diğerleri, Mevlana, Haci Bektaş Veli ve Hacı Bayram’dır. Bediüzzaman hazretleri de burayı şereflendirmiş. Bazı eserlerini burada telif etmiş. Mânevi ve inanç dünyamıza katkıları olmuştur. Allah’ın inayetiyle ve onların himmetiyle bizim korkumuz olmaz. Biz böyle faaliyetlerle onur ve gurur duyuyoruz “

Başkan Tahsin Babaş, sempozyumun kapanış konuşmasında ise bu programların süreklilik arzetmesi gerektiğini söyleyerek gelecek sene için yeni bir sempozyumun müjdesini verdi. Babaş, Bediüzzaman’ın Kastamonu’da telif ettiği "Ayet'ül Kübra" eseri için “Ayet’ül Kübra Sempozyumu”nun ön mutabakat kararını deklare etti.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.