Said Nursi ile görüşen son şahitlerden, eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

Said Nursi ile görüşen son şahitlerden, eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

1930 yılında Şanlurfa’da dünyaya gelen Cevheri, 1965’de siyasete girdi. Yıllarca Süleyman Demirel ile siyaset yapan Cevheri, 30 yıl süreyle TBMM’de Milletvekilli olarak bulundu.

Turizm, Adalet, Tarım ve Devlet Bakanlıklarının yanı sıra Başbakan Vekilliği de yapan 93 yaşındaki Cevheri, Bediüzzaman Said Nursi'yi de gören son şahitlerdendi.

Dün akşam Hakk'ın rahmetine kavuşan Cevheri'nin cenazesi bugün TBMM'de düzenlenecek törenin ardından Ankara İsmet Oğultürk Caminde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

İÇİŞLERİ BAKANIYLA SAİD NURSİ'Yİ KONUŞTUM

Cevheri, 23 Mart 1960 yılında Urfa'da İpek Palas Oteli'nde kalan Said Nursi'yi vefatından kısa bir süre önce ziyaret ederek elini öpmüştü.

Cevheri bu görüşmesini kendisini ziyarete gelen Nur talebelerine şöyle anlatmıştı:

"Üstad Bediüzzaman Urfa'ya geldiğinde ben de otele gittim. Üstadın ellerinden öptüm. O zaman DP Merkez ilçe başkanıydım. Bediüzzaman'ın Urfa'dan gönderilmesi isteniyordu. Bizzat İçişleri Bakanı Namık Gedik'i aradım ve bu zatın Urfa'dan çıkmasının mümkün olmadığını, çok hasta olduğunu anlattım. Namık Gedik 'siz anlamazsınız kardeşim, bakanlar kurulu istiyor' diye karşılık verdi."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum