Said Nursi hiçbir şeyin 'anti'si değildir Kur'an ve sünnet yolundadır

Said Nursi hiçbir şeyin 'anti'si değildir Kur'an ve sünnet yolundadır

Bediüzzaman Said Nursi, İstanbul Haliç’te yad edildi

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale-i Nur Enstitüsü ve Şekercihan Derneği’nin düzenlediği Anma Programında iman hizmeti denilince 20.yy’da akla gelen ilk isimlerden biri olan Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 57. senesinde Haliç Kongre Merkezi’nde anıldı.

Sadabad salonunda Mustafa Karaman’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, RNE Yönetim Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Ruhi Yavuz ve RNE Akademik Kurul Üyesi Doç. Dr. Atilla Yargıcı’nın açış konuşmalarının ardından Said Nursi'nin iman hizmeti modelini anlatan "Müsbet İman Hizmeti" isimli sinevizyon gösterimi ile devam etti.

SAİD NURSİ HİÇBİR ŞEYİN 'ANTİ'Sİ DEĞİLDİR KUR'AN VE SÜNNET YOLUNDADIR

Programın ana konuşmacısı M. Nihat Derindere, “Said Nursi’nin seksen küsur senelik hayatını vakfettiği iman ve Kur’an hizmetinde, asayişi muhafaza eden, menfi hareketlere müsaade etmeyen, siyasetten uzak, herkesi kucaklayıcı ve gelecek nesillere model olabilecek mahiyette bir müsbet iman hizmeti ortaya koyduğunu” belirtti.

Derindere, “Said Nursi, tahribe/yıkıma karşı olarak yumurta bile kırdırtmaz, ufak deliklerle yumurtadan istifade ederdi. ‘Sakın ağaçlara çivi çakmayın’ diyerek ağaç evinin yapılışında kütükleri birbirine telle bağlattı. Bir kertenkelenin bile hukukunu korumaktan, talebelerine ders vermekten geri durmamıştır. Said Nursi hiçbir şeyin 'anti'si değildir, O Kur'an ve sünnet yolundadır. Saldıran inkardır, savunan imandır. Bediüzzaman daima imandan yanadır" dedi.

BEDİÜZZAMAN HÜKÜMETİN YIKILMASINI ARZULAMADI

Derindere, Bediüzzaman’ın “Biz, ferec ve ferah ve sürur ve fütuhat isteriz. Fakat kâfirlerin kılıncı ile değil. Kâfirlerin kılınçları başlarını yesin, kılınçlarından gelen fayda bize lâzım değil” sözünü hatırlatarak Bediüzzaman’ın şahsına büyük baskılarda bulunan hükümete karşı asla hariçten bir desteği savunup hükümetin yıkılmasını arzulamadığını vurguladı.

Derindere, konuşmasının sonunda “haklı olmak yetmez, haklı kalmak lazım” diyerek Bediüzzaman’ın talebelerine “intikam almak yerine Cenab-ı Allah'a havale etme düsturu”nu vasiyet bıraktığını dile getirdi.

ERZİNCANLI'DAN SAİD NURSİ’NİN DUASI

Mesut Nurver’in sunuculuğunu yaptığı programın son bölümünde Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Erzincanlı “40 Yaşındasın”, “İlk Yıldızlar” ve “Said Nursi’nin Duası” isimli şiirlerini seslendirdi.

Etkinlik sona ermeden önce Bediüzzaman’ın yaşayan son talebelerinden Mehmet Fırıncı ile kamuoyunda “Çantacı Necmi” olarak bilinen Necmi İlgen kısa değerlendirmelerde bulundular.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.