Said Nursi, herkesin ayıpladığı radyo tamircisini övdü

Said Nursi, herkesin ayıpladığı radyo tamircisini övdü

Demişler ki: “Sen ne biçim nur talebesisin, hem nurculuk dava ediyorsun, hem şarkı ve türküleri dinlettiriyorsun...”

Risale Haber-Haber Merkezi

Hamid Kuralkan Vanlıdır. 1 Aralık 1925 tarihinde Van’da dünyaya gelmiştir. Van şehri ve kendi ailesi için, Nur hizmetlerinin saff-ı evvelidir. Bediüzzaman Hazretlerini 1958’de Isparta’da ziyaret etmiş ve Van’da nur hizmetinin ma’kes bulmasında büyük gayret ve hizmetleri olmuştur. 21 Şubat 1968 tarihinde Van’da vefat etmiş olup, mezarı Van kabristanındadır.

Merhum Hamid Kuralkan ağabeyi Dar-ı Bekaya irtihalinin 49. yılında rahmet ve dualarla anıyoruz. Rahmi Erdem, Kuralkan'ın Bediüzzaman Said Nursi ile yaşadığı radyo hatırasını Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor-3 kitabına anlatmıştı.

TAMİR ETTİĞİN RADYOLARDA OKUNAN KUR’AN’IN HER BİR HARFİNDEN SANA SEVAP VARDIR

Hamid Kuralkan, sanat mektebini bitirmiş ve bir müddet Karabük Demir Çelik Fabrikasında çalışmış. Sonra hayata radyo tamirciliği ile devam etmiş. Fakat o havalinin hocaları bunu çok sıkıştırmışlar… Demişler ki: “Sen ne biçim nur talebesisin, hem nurculuk dava ediyorsun, hem radyo tamir ediyorsun. Acayip şeyler ifade eden bu şarkı ve türküleri dinlettiriyorsun...” demişler. O zaman şimdiki gibi popçular falan da yok.

Bu da kapatmış dükkânı, doğru gitmiş Üstad Bediüzzaman'a. 1958 yılı olsa gerek. İçeri girer girmez, Üstad Hazretleri: “Kardeşim Hamid! Senin tamir ettiğin radyolarda okunan Kur’an’ın her bir harfinden sana sevap vardır…” Çok enteresandır, Üstad adını bile sormadan söylüyor bunları. Adıyla, mesleğiyle beraber hitap ederek keramet gösteriyor Hamid ağabeye. Bunu bize kendisi anlatmıştı…

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.