Said Nursi: Gazetecilere dua ediyorum onlar da bana dua etsin

Said Nursi: Gazetecilere dua ediyorum onlar da bana dua etsin

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini hatırlatıyoruz

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gazetecilik, doğru haber verme ve bilgilendirme anlamında önemli mesleklerden biri. Hakkıyla yapanlara mübarek olsun.

Bediüzzaman Said Nursi, gazetecilere dua ettiğini ve onlardan da dua beklediğini söylemişti. Neredeyse bir ömür boyu sürgün hayatı yaşayan Bediüzzaman, bazı gazetecilerden de çok çekmişti. Hakkında olmadık iftira ve hakaretlerde bulunan gazetecilere rağmen müsbet yayın yapanları da desteklemişti. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin sohbetlerinde bulunan Rahmi Erdem ağabey, Bediüzzaman Hazretleriyle 1958 yılında Isparta'da, 1960 yılında istanbul'da görüştü. 

Özellikle İstanbul'daki görüşmede gazeteciler tarafından yoğun baskı altına alınan Said Nursi'nin Piyer Loti Oteli'nden ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Erdem, Bediüzzaman'ın gazetecilere dua ettiğini söyledi:

"O kadar soru soran, fotoğrafını çekmek için arbede meydana getiren ve hakkında türlü çeşit ifade yazan gazetecilere, 'ben sizler için dua ediyorum, siz de benim için dua ediniz' demişti. Yolda arabasını durduran polislere, 'Ben mana aleminde Nur'un koruyucuları olduğunu görürdüm, demek ki onlar sizlersiniz. Allah sizi korusun" diyordu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.