Said Nursi, çevresini her zaman Allah'a yöneltti

Said Nursi, çevresini her zaman Allah'a yöneltti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Risale Haber-Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Said Nursi Hazretlerinin çevresindekilere her zaman dünyanın dağdağasından uzaklaşıp Allah'a yönelmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Katıldığı bir televizyonun programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, halkın büyük çoğunluğunun her şeyin farkında olduğunu ifade etti. AK Parti ve hizmet hareketi arasında yaşanan gerginlikle ilgili soruya "bir kere prensip olarak, bir cemaatin bütün bireylerinin bu konunun içindeymiş gibi algılanmasını doğru bulmuyorum" diyen Kurtulmuş, "Bu olaylardan son derece rahatsızlık duyan, 'gerçekten yanlış oluyor, ayıp oluyor, böyle olmamalıydı' diye düşünen çok geniş bir kitlenin olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bir 'Cemaat' diye herkesin topyekün aynı kefeye konulmasının doğru olmadığı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bediüzzaman Hazretlerinde örnek veren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte başta merhum Said Nursi hazretleri olmak üzere, her birisinin hayatına baktığınız zaman bunu görüyorsunuz. Yokluklar, kıtlıklar... Ama çevresindekilere hep söylediği şey, bu dünyanın pisliklerinden, dağdağasından, karmaşasından uzaklaşıp onları hep Allah'a yöneltmek, olgun insan olmaya yöneltmek üzerine telkinlerde bulunuyor, tavsiyelerde bulunuyor. Kendi hayatının özeti de bu zaten. Çektiği sıkıntıların özeti de bu.

"Nakşibendilik, Kadirilik, Mevlevilik, Uşşakilik... Bunların hepsi de gönül olgunlukları, kalp olgunlukları, dünyadan el etek çekmek manasında söylemiyorum. Ama dünyanın pislikleri içerisinde aktör olmamak, onlara bulaşmamak, Allah'a yöneltmek şeklinde bir görevi olduğunu düşünüyorum.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum