Said Nursi bu iki kelimeyi hayatta öğrenemedi

Said Nursi bu iki kelimeyi hayatta öğrenemedi

Necmeddin Şahiner o iki kelimenin ne olduğunu açıkladı

Bediüzzaman'la ilgili çalışmaları ve Son Şahitler kitap serisiyle bilinen Necmeddin Şahiner, Dicle Üniversitesi kongre merkezinde "Said Nursi'nin Kahramanlığı ve Iman Kurtarma Hizmet" başlığıyla konferans verdi. 
 
Dicle Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ve Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü tarafından organize edilen konferansa üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterildi. 
Konferansta Bediüzzamanın cesaret ve kahramanlıkla sergilediği iman hizmetine örneklerle ve kitaplarında geçen ilgili bölümler ifade edilerek vurgu yapıldı. 
 
Kur'an tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Necmettin Şahiner, Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin esas maksadının İmanı kurtarmak olduğunu söyleyerek “İman bir nurdur. Hakiki imanı elde eden, kâinata meydan okuyabilir. Elhamdülillah hepimiz iman etmişiz. Ta, Kalû Bela’da söz vermişiz” ifadelerini kullandı.
 
Tesettür Risalesini yazdığı için Üstad Bediüzzaman’ın 11 ay hapis cezası aldığını belirten Şahiner, bu ceza üzerine Üstad Bediüzzaman’ın sert tepki gösterdiğini ve bir Müslümana verilen bu cezanın hakaret sayılacağını söylediğini belirterek Üstad’ın, “Bu ceza ya at hırsızına ya da kız kaçırana verilir. Benim gibiler ise ya idam cezası, ya yüz bin sene hapis cezası alır, ya da beraat eder” dediğini hatırlattı.
 
Risale-i Nur’un Anadolu’nun Bağrından fışkırdığını ve Anadolu’nun malı olduğunu söyleyen Şahiner, “Said Nursi, hayatta iki kelimeyi öğrenemediğini söylemişti. Biri korkmak, biri de unutmak. ‘Hiçbir zaman korku benim elimden tutmadı’ derdi. Van Kalesinde ayağı takılıp düşecekken ‘Davam’ diye haykırıyordu” diyerek Bediüzzaman’ın davaya verdiği öneme değindi.  
 
İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum