Said Nursi, Abdulhamit ve Menderes'in ortak noktası

Said Nursi, Abdulhamit ve Menderes'in ortak noktası

Oyuncu Seyfullah Kartal: Üçünü de oynadım

Risale Haber-Haber Merkezi

Oyuncu Seyfullah Kartal, Bediüzzaman Said Nursi, Abdulhamit Han ve Adnan Menderes'i oynadığını ve üçünün ortak noktasının "haksızlığa uğramış, yanlış anlaşılmış ve zulüm görmüş" olduklarını söyledi.

Milli Gazete'den Mustafa Kılıç'a konuşan Kartal, Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının idam sürecini anlatan Yaslıada oyunu ile seyirciyle buluştu.

Adnan Menderes’i oynarken neler hissediyorsunuz?

Adnan Menderes Türk siyasi sürecinde çok önemli bir liderdir. 10 yıl boyunca memlekete hizmet etmiş bir lider. Bu benim canlandırdığım önemli üçüncü isim. İlk önce Bediüzzaman Said Nursi, Abdulhamit Han ve Adnan Menderes… Benim için bütün çalışmalar çok önemli. Hep önemli karakterlerdi ama benim için bu karakter bir başka duruyor. Oynarken bana çok farklı duygular yaşatıyor. Sonuçta bir idam mahkûmunu canlandırıyorsunuz o anları iliklerime kadar yaşamış gibi oluyorum. Çok ağır bir psikoloji. Prova sürecinde gece gündüz demeden çalıştık, izleyiciye o anları yaşatabilmek için. Bundan hiçbir zaman şikâyetçi olmadım. Adnan Menderes’i oynarken çok yakın bir zamanda kaybettiğiniz bir yakınınızın elbiselerini giymekle eş değer gibi hissediyorum. Çok etkili ve dramatik bir hikâye. Oyunu hissederek oynuyoruz. Yer yer bağırıyor, yer yer ağlıyoruz. Ama gerçekten ağlıyoruz.

Oynadığınız rollerin ortak yanları var mı?

Evet. Oynadığım Bediüzzaman, Abdulhamit Han ve Adnan Menderes üçü de hep haksızlığa uğramış, yanlış anlaşılmış ve zulüm görmüş şahsiyetler. Bu şahsiyetlerle bizim mevcut ve gelecek neslimizi tanıştırma adına bir iş yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum