Said Nursî, çareler sundu

Said Nursî, çareler sundu

Konya'da “Demokratik Açılım ve Bediüzzaman Said Nursî” konulu bir konferans düzenlendi

Vefatının 50. yılında Bediüzzaman Said Nursî’yi anmak amacıyla Konya Alaaddin Keykubat Konferans Salonunda “Demokratik Açılım ve Bediüzzaman Said Nursî” konulu bir konferans düzenlendi.

Yeni Asya gazetesi Konya Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya gazete yazarlarından İslâm Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

Sunucu Hasan Turgut Tollu, öncelikle Kur’ân-ı Kerim okumak üzere H. İbrahim Gürbüz’ü ve ardından açılış konuşması için eğitimci Dr. Cafer Kaysıcı’yı kürsüye dâvet etti.

Gazete yazarlarından İslâm Yaşar, Bediüzzaman Said Nursî’nin bugün adına demokratik açılım denen meseleye bir asır öncesinden çareler gösterdiğini hatırlattı. “Geçen süre içerisinde maalesef bu çarelere müracaat edilmediğinden ülkemizde bugün içinden çıkılmaz gibi görünen büyük kargaşa meydana geldi” diyen Yaşar, ülkemizin içinde bulunduğu problemlere Said Nursî’nin çareler sunmuş olduğuna dikkat çekti.

Toplantı sonrasında İslâm Yaşar’a Risale-i Nur Enstitüsü Konya Temsilciliği adına Prof. Dr. Hakkı Polat bir plâket sundu. Edebiyatçı yazar İslâm Yaşar kitaplarını da imzaladı.

Yeni Asya