Said Nursi, BBC'nin de gündeminde

Said Nursi, BBC'nin de gündeminde

Muhabir, Emirdağ ve Barla'ya gitti Sadece Gülen cemaatiyle görüştü, Nur cemaatleriyle görüşmedi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Seçim nedeniyle sıkça gündeme gelen Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin ismi BBC'nin de dikkatini çekti. BBC muhabiri Emirdağ ve Barla'ya giderek Said Nursi hakkında gözlemlerini aktardı.

BARLA GÖZLEMİ

Cağıl Kasapoğlu, yerel seçim eğilimlerini gözlemlemek için gittiği Isparta’da, İç Ege’de Said Nursi'nin yaptığı ziyaretlerde sıklıkla anılan isim olduğunu belirtiyor. Said Nursi'nin sürgün hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği Barla’ya da bu yüzden gittiğini ifade eden Kasapoğlu, "Eğirdir ilçesine bağlı Barla’ya, Isparta’da yeşillerle mavilerin birbirine karıştığı, Torosların Eğirdir Gölü üzerinde heybetini gösterdiği, şahane bir doğadan geçerek varılıyor. Bir kuşak bilir. Ressam Bob Ross’un yelpaze fırçasıyla yeşillendirdiği tuvaldeki ‘yumuşak fırça darbeleri’ arasında seyreden bir yolculuk… Eğirdir Gölü çevresindeki yolu takip ederek Barla’ya, Said Nursi’nin evine varıyorum. Yazları turistik bir köye dönüyormuş Barla. Her yaz 400 bin kişinin geldiğini söylüyor evin bakımından sorumlu görevli. İsminin verilmesini istemiyor ve inanç turizminin önemli bir mekanı haline geldiğini söylüyor bu evin" dedi.

SADECE GÜLEN CEMAATİ MENSUPLARIYLA GÖRÜŞTÜ, NUR CEMAATLERİYLE GÖRÜŞMEDİ

BBC muhabirinin Emirdağ ve Barla ile ilgili haberlerinde dikkat çeken bir unsur sadece Gülen cemaatinin temsilcileriyle görüşmesi oldu. 17 Aralık operasyonu ve Başbakan Erdoğan'ın Said Nursi'yi zikretmesini, Gülen cemaati mensuplarıyla konuşan muhabirin aldığı cevaplar da belli bir kesimini cevapları olarak yer aldı. Muhabirin diğer Nur cemaati ilgilileriyle neden görüşmediği anlaşılamadı.

LASTİK PABUÇLU, BEYAZ ÇORAPLI, SARIKLI SAİD NURSİ 

Muhabir Cağıl Kasapoğlu, Said Nursi’nin hatırasını anlatabilecek birini ararken, evin karşısındaki Nur Çınar Büfesi’nde adeta gizli bir odaya girerek yaşı 90’lara varan Hasibe Karlıdağ ile görüşüğüne yer verdi:
 
"Hasibe Hanım, eşiyle beraber Said Nursi’nin evinin hemen karşısında oturuyor.
Hatıralarını başlıyor sıralamaya.
Said Nursi, ayağında plastik pabuçları, beyaz çorabı, kafasında da sarığıyla camiye girip çıkar ve talebeleriyle “Çam Dağı tepesinde sürekli yazarmış…”

Kendisi o sıralarda henüz 8 yaşlarındaymış.
Annesi eline verdiği yemek dolu çıkınları Said Nursi’ye götürmesini, karşılığında da kesinlikle para almamasını tembihlemiş.
Hasibe Hanım da yemeği götürmüş ve Said Nursi ısrarla parasını vermek istemiş.
Almamakta direnince de, “Al bunu torbanın dibine koy, bereketi olsun” demiş... O sırada da Hasibe Hanım, Said Nursi’nin kendisini elinden değil, dirseğinden öptürdüğünü hatırlıyor.

Hasibe Hanım’da daha hikaye çok, ama yorgun olduğu için muhabbetimizi kısa tutuyoruz.
Isparta’ya da elime tutuşturdukları elma ve gül kokulu lokumlarla dönüyorum...

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum