Sahraaltı Batı Afrika'da yasa dışı silah kullanımı arttı

Sahraaltı Batı Afrika'da yasa dışı silah kullanımı arttı

BM Afrika'da Barış ve Silahsızlanma Merkezi (UNREC) Müdürü Olatokounbo Ige, Sahraaltı Batı Afrika'da yasa dışı silahların kullanımının çoğaldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Afrika'da Barış ve Silahsızlanma Merkezi (UNREC) Müdürü Olatokounbo Ige, Sahraaltı Batı Afrika'da yasa dışı silahların kullanımının çoğaldığını belirterek, "Kimse ne bu silahların nasıl ve kim tarafından üretildiğini, ne de nasıl dağıtıldığını biliyor" dedi. 

 Ige, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sahraaltı Afrika'da giderek artan yasa dışı silah kullanımının ciddi tehditler ve endişeler doğurduğunu söyledi. Bölge ülkelerinin bu trafiği takip ve kontrol edebilmek için acilen önlemler alması gerektiğini ifade eden Ige, şöyle konuştu:
 
"Yasa dışı silah kullanımını kontrol edebilmek için iyi bir kayıt-stok yönetim sistemi kurulması, silahların nakliyesinin kontrol altına alınması ve ihtiyaç duyulmayanların ortadan kaldırılması gerekir. BM'nin yaptığı bir araştırmada, 2008-2011 yılları arasında yaklaşık 30 milyon hafif ve küçük kalibreli silahın yasa dışı şekilde Sahraaltı Afrika'ya sokulduğu belirlendi. Bunların 8 milyonu hala Batı Afrika'da bulunuyor."
 
Ige, Libya ve Mali'deki siyasi krizler ile Çad Gölü etrafındaki ülkelerde Boko Haram'ın gerçekleştirdiği terörist saldırıların ardından söz konusu rakamın 35 milyona ulaştığını bildirdi. 
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.