Sahipsiz hayvanların imdadına yetiştiler

Sahipsiz hayvanların imdadına yetiştiler

Bursa Osmangazi Belediyesi, kar yağışının ardından beyaza bürünen Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların imdadına yetişti. Belediye yetkilileri, hayvanların aç kalmaması için yol kenarlarına yiyecek bıraktı.

Kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler için yol kenarlarına kuru mama bırakan belediye ekipleri, kuşlar için de belirli bölgelere yem koydu. Hayvanların beslenmesi için çalışma yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda kulak küpesi bulunmayan köpekleri toplayarak, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde bakıma alıyor. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırma işlemleri yapılan hayvanlar tekrar alındıkları yerlere bırakılıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Doğada yaşamını sürdüren sahipsiz hayvanlar, aşırı soğuk ve kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanıyor. Havaların soğuması ve bastıran kar yağışı ile birlikte, bu hayvanların aç kalmamaları için belirli noktalara düzenli olarak yiyecek bırakıyoruz. Kış mevsimi boyunca sahipsiz hayvanlar için doğaya yiyecek bırakmaya devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum