Şahinbey’e 5 yılda 290 bin ağaç dikildi

Şahinbey’e 5 yılda 290 bin ağaç dikildi

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 5 yılda 392 park yaptıklarını ve 290 bin ağaç diktiklerini söyledi.

33 kilometre uzunluğunda olan 122 hektar alana 165 bin 120 adet fidanın dikileceği Dülükbaba – Havaalanı - Gatem Çevre Yolu Ağaçlandırma Projesi başladı. Proje kapsamında düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Türkiye’nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare alana Yeşilvadi Parkı’nı yapıyoruz. Sadece Yeşilvadi Parkı’na 40 bin ağaç diktik. Bundan önce de 250 bin ağacı toprakla buluşturduk. Yine havaalanı yolumuz üzerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi karşısında 572 dönüm alanı orman alanına çevirerek, ağaçlandırma noktasında Orman Bakanlığı ile işbirliği yaptık. Şimdi de Sayın Bakanımızın girişimleri ile çevre yolumuzu Karayolları ve Orman Bakanlığı işbirliği ile ağaçlandırıyoruz. Şahinbey ilçemizi 5 yıl öncesi ile kıyaslayacak olursak, kişi başı 1 metre 25 santim olan yeşil alan bugün 5,5 metreye yükselmiştir. Hedefimiz ideal olan 10 metreye çıkarmaktır.” dedi.

Bütün Gaziantep’in çevre yollarında çok daha yeşil bir Gaziantep için ilk etapta 165 bin ağacın dikimine başlandığını kaydeden AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin de şehrin daha yaşanabilir olması için yeşil alanın önemine dikkat çekti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.