Sağlıkta lisans tamamlama kayıtları başlıyor

Sağlıkta lisans tamamlama kayıtları başlıyor

Sağlık alanında lisans tamamlamak için tercihte bulunan 79 bin 949 kişiden 40 bini 7-11 Eylül tarihlerinde ilgili üniversitelere yerleştirilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık alanında ön lisans diploması alan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise YÖK'ün belirleyeceği ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi imkanı sunulduğu belirtildi.

Eğitimlerin YÖK'ün belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile de verilebildiği, uygulama eğitimler için ise Sağlık Bakanlığı ve YÖK'ün işbirliği yaptığı ifade edildi.
Bu doğrultuda 3-18 Ağustos tarihleri arasında 100 bin 305 kişinin lisans tamamlayabilmek için başvuruda bulunduğu ve 79 bin 949 kişinin de tercih yaptığı bildirildi.
Yerleştirme işlemlerinin not ortalamasına göre yapılacağı, 40 bin kişilik kontenjana yerleşemeyenlerin ise sonraki yıllarda lisans tamamlama yapabilecekleri kaydedildi.
Lisans tamamlama eğitimlerinde uzaktan öğretimin üniversitelerce belirlenen çeşitli yöntemlerle verileceği, müfredata uygun şekilde yürütüleceği belirtildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.