Sağlıksız beslenme, tüm aileyi etkiliyor

Sağlıksız beslenme, tüm aileyi etkiliyor

İngiltere Kıbrıslı Türk Hekimler Birliği Başkanı Dr. Tahsin Bilginer, insanların daha sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Mustafa Köker'in haberi:

Yeni bir yıla başlarken her ferdin kendi hayatıyla ilgili önüne hedefler koyması gerektiğini hatırlatan Bilginer, sağlıklı bir yıl geçirmek için kilo ve obeziteden uzak tutacak beslenme tavsiye etti.

Sağlıklı yaşam için beden kitle endeksinin önemli olduğunu ve fazla kilolardan uzak durmanın hayati önem taşıdığına işaret eden Dr. Bilginer, “Dazla kilo insan sağlığına şeker, tansiyon, kalp rahatsızlığı; eklemlerde kireçlenme ve romatizma gibi rahatsızlıkların sebebi oluyor. Özellikle diz kapağı ve omurgada oluşacak ciddi rahatsızlıklar hayatı zehir ediyor.” diyerek herkesin 2014 yılı boyunca kendine beslenme planı oluşturması gerektiğini ifade etti.

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN KARAR ZAMANI

Dünyada bir milyar insanın açlık çektiğini, 5 yaş altı 11 milyon çocuğun ise açlık nedeniyle öldüğüne dikkat çeken Bilginer, planlı beslenmenin kişinin kendi sağlığının yanı sıra, dünyada açlık çekenlerin beslenmesi anlamına da geleceğini kaydetti.

Her insanın diyet yapmasının kendi sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten Bilginer, “Et, yağ, şeker, tuz, alkol ve tüm unlu gıdaların azaltılması gerekiyor. Balık, tavuk, sebze ve meyve tercihi, hem kilo kontrolünü sağlayacak, hem de, tansiyon, kolesterol , kalp ve damar hastalıklarını önleyecek. Ayrıca günümüzün kabusu haline gelen kanser tehdidini de azaltacak. Sağlıklı ve daha aktif bir hayat sürdürmek için, beslenmenizde yapacağınız düzenlemeyi, egzersizlerle birleştirmek sizi daha sağlıklı hale getirecek.” şeklinde konuştu.

İnsanların belli dönemlerde hayatını düzenleme ihtiyacı hissettiğini, yeni yılın da bu dönemlerden biri olduğunun altını çizen Dr. Tahsin Bilginer sözlerini, “Yeni bir yılın başında alacağınız sağlığınızla ilgii güzel bir karar, ve aldığınız bu kararı uygulayarak, hem kendinizi hem de örnek olacağınız çocuklarınıza daha sağlıklı bir hayat hazırlayacaksınız. Çocuklarınıza terbiye, eğitim, ahlak öğütleri verirken, sağlıklı beslenmelerinin önemini de anlatmalısınız. Unutmayalım ki, beslenmesine dikkat etmeyip kilolu anne babaların sağlıksız beslenmeleri, aynı ortamda benzeri beslenme nedeniyle çocukları da olumsuz etkilemekte. Yeni bir yılın başında alacağınız beslenme kararı çocuklarınızın sağlıklı yetişmesini de etkileyecek bir karar olacak. Bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum.” diye tamamladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.