Sağlıklı beslenme için çorba yemekten sonra içilmeli

Sağlıklı beslenme için çorba yemekten sonra içilmeli

Beslenme Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, soğuyan havalarla birlikte hem hastalıklara yakalanmamak hem de kiloyu korumak adına çorba tüketiminin önemli olduğunu söyledi.

Özgönül, sağlıklı bir sindirim için çorbanın yemekten önce değil yemekten sonra içilmesi gerektiğini belitti.

Dr. Fevzi Özgönül, soğuyan havalarla birlikte artan hastalıklara karşı sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler verdi.

Kış aylarında çorbalar masalardan ihmal edilmemelidir diyen Özgönül, “Soğuyan havalarla birlikte hastalıklara yakalanmamak için çorba tüketimine de ağırlık verilmelidir. Ama doğru beslenme adına önce yemek sonra çorba içilmelidir.” dedi.

Yemek yerken sindirim sisteminin doğru çalışması için yediklerimizin yanında nasıl yediğimizin de önemli olduğunu söyleyen Özgönül, ”Genelde bu güne kadar bir çok uzman yemek yerken acele edilmeli, lokmalar çok çiğnenmeli, doyma hissinin oluşması zaman aldığı için ne kadar yavaş yersek o kadar doğru olur gibi bilgiler vermişlerdir. Ama yemek yerken yapılan öyle büyük bir yanlışlık vardır ki bu yanlışlık şimdiye kadar atlanmıştır. Bu yanlışlık çorba tüketimi ile ilgilidir. Malum kış aylarında çorbalar masalardan eksik edilmemelidir. Soğuyan havalarla birlikte hem hastalıklara yakalanmamak hem de kilo korumak adına çorba tüketimi önemlidir. Ancak çorba tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da çorba tüketiminin ana yemeklerden önce olmasıdır. Genelde her yemek başlangıcı çorba ile yapılır. Ama aslında sağlıklı beslenmek için yenen yemekte tam olarak doymak ve yeterince enerji alınabilmesi adına yenen yemeğin rahat sindirilebilmesi gerekir. Yediklerimizin daha rahat sindirilmesi için yediğimiz yemeklerin sırasını da biraz değiştirmemiz gerekiyor. Bu değişimin en önemli kısmı da çorbanın yemekten önce değil sonra tüketilmesidir. Çünkü önce çorbayı içip sonra yemek tüketilirse sindirim sistemi zorlanır ve sindirim daha uzun zaman alır. Bu da hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikayetlere yol açabilir. Fakat ilk olarak tam doyana kadar yemek yenir sonra çorba içilirse yediklerinizin sindirimi çok daha kolay olur ve midenizi daha rahat olduğunu hissedersiniz." ifadelerini kullandı.

Dr. Özgönül, "Şimdi ilk öğünümüzde eğer çorba varsa, önce yemeğinizi yiyin, sonra üstüne çorbanızı için ve farkını sizde hissedeceksiniz." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.