Sağlıklı beslenme ders olmalı

Sağlıklı beslenme ders olmalı

Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (TDD) Ayhan Dağ, okullarda "sağlıklı ve dengeli beslenme" dersi verilmesi önerisinde bulundu

Öğrencilere obezite ve sağlıklı beslenme konusunda bilgi verildi. Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, gençlerle bir araya gelen Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (TDD) Ayhan Dağ yeterli ve dengeli beslemenin önemine değindi.
Duyuruda görüşlerine yer verilen Dağ, şunları dile getirdi:

"Çocuklarımızın ilkokuldan başlayarak eğitim yaşamları boyunca gördükleri matematik, Türkçe gibi temel derslerin yanına yeterli 'dengeli ve sağlıklı beslenme' dersi de eklenmeli. Çözümün bu olduğuna inanıyoruz

Türkiye'de beslenme ve diyet uzmanı yeterli değil. Bu sayının arttırılması için üniversitelerde yeni bölümlerin açılması ve mevcutların ise desteklenmesi gerekiyor. Beslenme alışkanlıklarının değişmesine bağlı olarak ortaya çıkan ciddi rahatsızlıkları gidermek için alanında uzman diyetisyenlere ihtiyaç var."

Diyetetik bölümlerinin son yıllarda tercih sıralamalarında üst sıralarda yer aldığına anlatan Dağ, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ülkemizde obezite oranı çok yüksek. Türkiye'de 100 bin kişiye 5 diyetisyen düşerken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise bu rakam 25'e kadar çıkıyor. Bakıldığı zaman bu rakamın ülkemiz için düşük olduğu görülüyor. Toplumsal bilincin oluşturulabilmesi, obeziteyle ve diğer sağlık sorunlarıyla etkin mücadele için iyi bir eğitim verilmesi gerekiyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.